
Torsk med Sandefjordsmør
Enkel•40 min min
Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 skiver(ca.1 kg) torsk
-
1 lvann
-
1 sssalt
Sandefjordsmør:
-
½ dl
-
2 sskruspersille finhakket
-
200 g
-
1 sssitronsaft
Tilbehør:
-
6 stkgulrøtter
-
8 stkpoteter
Slik gjør du det
-
1
Lag sausen mens torsken trekker: Ha fløte, sitronsaft og kruspersille i en kjele og la det koke nesten inn. Skjær smøret i biter og rør det i persilleblandingen til det er helt smeltet. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.
-
2
Kok opp vann og salt. Bruk gjerne en vid, lav kjele. Et par laurbærblad i vannet vil gi fisken det lille ekstra. Legg i torskeskivene når vannet har kokt opp og la de trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet såvidt slipper beina.
-
3
Server den deilige juletorsken på varme tallerkner med nykokte poteter, gulrøtter og Sandefjordsmøret til.