Juletorsk med sandefjordsmør

Torsk med Sandefjordsmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 skiver (ca.1 kg) torsk
1 l vann
1 ss salt

Sandefjordsmør:

½ dl TINE Kremfløte
2 ss kruspersille finhakket
200 g TINE Meierismør
1 ss sitronsaft

Tilbehør:

6 stk gulrøtter
8 stk poteter

Slik gjør du det

    1. Lag sausen mens torsken trekker: Ha fløte, sitronsaft og kruspersille i en kjele og la det koke nesten inn. Skjær smøret i biter og rør det i persilleblandingen til det er helt smeltet. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.
    2. Kok opp vann og salt. Bruk gjerne en vid, lav kjele. Et par laurbærblad i vannet vil gi fisken det lille ekstra. Legg i torskeskivene når vannet har kokt opp og la de trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet såvidt slipper beina.
    3. Server den deilige juletorsken på varme tallerkner med nykokte poteter, gulrøtter og Sandefjordsmøret til.
Tips!

Mange liker stekt bacon i terninger som tilbehør til torsk. For mange hører også torskerogn og torskelever til denne deilige julemiddagen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat