Hjemmelagde steinbitkaker med hvitløk
Enkel•35 min min
På dager når hverken tiden eller fantasien strekker til, er det godt å følge en lettvint og smakfull oppskrift. Her lager vi steinbitkakene selv - og du vil snart merke hvor overraskende enkelt det er. Men det er selvsagt lov å ty til ferdiglagde fra butikken hvis du heller ønsker det. Server steinbitkaker med kokte poteter og smeltet smør, eller med en god salat ved siden av slik vi gjør her.
Ingredienser
Antall porsjoner
Steinbitkaker
-
600 gkald steinbitfilet
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 sspotetmel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dl
-
2 ssgressløk , hakket (kan sløyfes)
Forslag til salat
-
12 stkcherrytomater
-
½ stkagurk
-
1 stkmango
-
½ stkrødløk
-
4 dlsalatblader
Dressing (kan sløyfes)
-
2 ssolivenolje
-
2 ssbalsamicoeddik eller eplecidereddik
Slik gjør du det
-
1
Skjær fiskefileten i biter, og press hvitløken. Ha fisk, hvitløk og potetmel i en foodprosessor, og krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med kald melk.
-
2
Vend evt. inn gressløk og form farsen til kaker som du steker i smør på begge sider over middels varme til kakene er gjennomstekte. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme fiskekakene. Dypp skjeene i vann så blir det lettere å forme pene kaker.
Salat
-
3
Del tomatene og skjær agurk, mango og rødløk i terninger. Vend sammen alle ingrediensene til salaten og server til steinbitkakene.