Hjemmelagde steinbitkaker med hvitløk

Hjemmelagde steinbitkaker med hvitløk

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 35 min
På dager når hverken tiden eller fantasien strekker til, er det godt å følge en lettvint og smakfull oppskrift. Her lager vi steinbitkakene selv - og du vil snart merke hvor overraskende enkelt det er. Men det er selvsagt lov å ty til ferdiglagde fra butikken hvis du heller ønsker det. Server steinbitkaker med kokte poteter og smeltet smør, eller med en god salat ved siden av slik vi gjør her.

Ingredienser

Antall porsjoner

Steinbitkaker

600 g kald steinbitfilet
3 stk hvitløksfedd
2 ss potetmel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 dl kald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 ss gressløk , hakket (kan sløyfes)

Forslag til salat

12 stk cherrytomater
½ stk agurk
1 stk mango
½ stk rødløk
4 dl salatblader

Dressing (kan sløyfes)

2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik eller eplecidereddik

Slik gjør du det

    1. Skjær fiskefileten i biter, og press hvitløken. Ha fisk, hvitløk og potetmel i en foodprosessor, og krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med kald melk.
    2. Vend evt. inn gressløk og form farsen til kaker som du steker i smør på begge sider over middels varme til kakene er gjennomstekte. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme fiskekakene. Dypp skjeene i vann så blir det lettere å forme pene kaker.
  1. Salat

    1. Del tomatene og skjær agurk, mango og rødløk i terninger. Vend sammen alle ingrediensene til salaten og server til steinbitkakene.
Tips!

#1: Ved å bruke en blanding av smør og olje når du steker fiskekaker, får du et godt resultatat. Smøret gir den gode smaken, mens oljen gir kakene en fin stekeflate.

#2: Et godt alternativ til salat ved siden av, er en god og enkel råkostsalat. Det lager du enkelt ved å rive gulrøtter og epler med et rivjern. Saftig og godt!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat