Hjemmelagde fiskekaker med

Hjemmelagde fiskekaker med «appelsinrøtter»

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 40 min
I denne oppskriften bruker vi hysefilet (kolje), som ligner mye på torsk. En oppfriskende salat av gulrot og appelsin er godt til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk poteter

Fiskekaker:

600 g filet av hyse (kolje)
2 ss potetmel
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller Hel
2 ss gressløk , hakket (kan sløyfes)
2 ss TINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

1 stk sitron , saften av
150 g TINE Meierismør
½ ts salt

Appelsinrøtter:

4 stk gulrøtter
1 stk appelsin

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. Fiskekaker:

    1. Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med melk. Vend gjerne inn gressløk.
      Tips!

      Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, så bruk gjerne en stavmikser. Husk å skjære fisken i små biter først.

    2. Form farsen til fiskekaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme kakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
  2. Sitronsmør:

    1. Kok opp sitronsaft i en liten kjele, og ta kjelen av platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Krydre med salt.
  3. Appelsinrøtter:

    1. Skrell og rasp gulrot. Skjær ut fileter av appelsin og bland med gulrøttene. Server fiskekakene med appelsinrøtter, poteter og sitronsmør.
Tips!

Fiskekakene blir enda lettere å forme og steke når du bruker helt kalde ingredienser.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Irene

    2 år siden
    Hei, kan man bruke maïzena istedet for potetmel?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Irene, Nei, jeg vil ikke anbefale deg å bytte ut potetmelet med Maizena. Maizena egner seg bedre til jevning av saus om den har blitt for tynn. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Liv Merete

    4 år siden
    Jeg anbefaler å steke i smult:-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Liv Merete, Ja, mange liker å steke fiskekaker i smult :) Takk for tipset!

      Kommenter  (0)


  • Katrine

    5 år siden
    Kan man lage disse selv om man ikke har foodprosessor? Hva gjør man evt da?

    Kommenter  (9)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Det kan man fint. Jeg bruker ofte stavmikser når jeg skal lage fiskekaker. Skjær fisken i biter, og ha fiskebitene over i en bolle. God middag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat