Håndkle og blad
Hjemmelagde fiskekaker med "appelsinrøtter"
(1818)

Hjemmelagde fiskekaker med «appelsinrøtter»

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften bruker vi hysefilet (kolje), som ligner mye på torsk. En oppfriskende salat av gulrot og appelsin er godt til.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stkpoteter

Fiskekaker:

600 gfilet av hyse (kolje)
2 sspotetmel
¼ tssalt
¼ tspepper
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller Hel
2 ssgressløk, hakket (kan sløyfes)
2 ssTINE Meierismør til steking

Sitronsmør:

1 stksitron, saften av
150 gTINE Meierismør
½ tssalt

Appelsinrøtter:

4 stkgulrøtter
1 stkappelsin
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
    1. Skjær fisk i biter og ha den sammen med potetmel i en food processor. Krydre med salt og pepper. Kjør sammen til en jevn farse, og spe med melk. Vend gjerne inn gressløk.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, så bruk gjerne en stavmikser. Husk å skjære fisken i små biter først.

    2. Form farsen til fiskekaker. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme kakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker. Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte.
    1. Kok opp sitronsaft i en liten kjele, og ta kjelen av platen. Pisk inn smørklatter til du får ønsket smak. Krydre med salt.
    1. Skrell og rasp gulrot. Skjær ut fileter av appelsin og bland med gulrøttene. Server fiskekakene med appelsinrøtter, poteter og sitronsmør.
Blått hjerte
Tips!

Fiskekakene blir enda lettere å forme og steke når du bruker helt kalde ingredienser.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat