Grillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dlolivenolje
-
2 stklime
-
1 stilksitrongress
-
3 ssbladpersille
-
800 glettsaltet torsk med skinn
GRILLEDE GRØNNSAKER
-
1 stksquash
-
1 stkaubergine
-
1 tssalt
-
2 stkhjertesalat
-
3 ssolivenolje
-
½ tspepper
-
1 stksitron
RØMMEDRESSING
-
3 dl
-
3 sshakket gressløk
-
1 stklime
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Bland olje og saften fra lime. Finhakk sitrongress og bladpersille og rør inn. Ha i en form og legg fisken med kjøttsiden ned i marinaden. La den marinere i 30 minutter.
-
2
Del squash og aubergine i skiver. Dryss med salt og la trekke på kjøkkenpapir i 10 minutter. Del hjertesalat i fire.
-
3
Vend grønnsakene godt med olivenolje, dryss med salt og pepper og grill på begge sider på en varm grill. Ha over sitronsaft før servering.
Tips
Har du en grillstekepanne kan du fint lage slike grønnsaker til kokt eller ovnsbakt fisk, også når du ikke fyrer opp grillen ute.
-
4
Rør rømme med hakket gressløk, revet limeskall, litt limesaft, salt og pepper. Smak deg fram.
-
5
Grill torsken med skinnsiden ned på en varm grill med lokk på. Fisken er ferdig når kjøttet flaker, ca. 15 minutter. Fjern skinnet og server med grillede grønnsaker og rømmedressing.