Grillet laks med sitron og kryddersmør
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glaksefilet
-
2 stksitroner
-
1 stkrødløk
-
4 stkasparges
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
8 stkgrillspyd
COUSCOUS
-
250 gcouscous
-
1 ts
-
4 stkvårløk
-
1 stkpaprika
-
4 sshakket bladpersille
TIL SERVERING
-
1 pakkekryddersmør
Slik gjør du det
-
1
Kok couscous etter anvisning på pakken, vend inn smør og la dampe godt av seg. Hakk vårløk og paprika og vend inn med hakket bladpersille.
-
2
Del laksefilet i biter, ca. 3 x 3 cm. Del sitron i tynne skiver, løk og asparges i biter. Tre alt på spyd, pensle med olje og krydre med salt og pepper.
Tips
Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.
-
3
Grill raskt på høy varme på alle sider til laksen så vidt er gjennomstekt.
-
4
Fisken slipper selv risten når den er stekt, men pensle gjerne grillristen med litt olje før grilling. Du kan også legge et lag folie på grillen om du er redd for at fisken fester seg. Bruker du norsk oppdrettslaks trenger den ikke å være gjennomstekt og det kan være godt med en litt rå kjerne.
-
5
Server de varme grillspydene på toppen av couscousen og fordel biter av grillsmør på toppen så det smelter og blir til en deilig saus.