Grillet laks med sitron og grillsmør

Grillet laks med sitron og kryddersmør

0
8
Enkel25 min
Grillet laks er alltid godt. Her grilles den på spyd med grønnsaker, serveres med couscous og toppes med grillsmør med hvitløk og chili.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    laksefilet
  • 2 stk
    sitroner
  • 1 stk
    rødløk
  • 4 stk
    asparges
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 8 stk
    grillspyd

COUSCOUS

  • 250 g
    couscous
  • 1 ts
  • 4 stk
    vårløk
  • 1 stk
    paprika
  • 4 ss
    hakket bladpersille

TIL SERVERING

  • 1 pakke
    kryddersmør

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok couscous etter anvisning på pakken, vend inn smør og la dampe godt av seg. Hakk vårløk og paprika og vend inn med hakket bladpersille.

  2. 2

    Del laksefilet i biter, ca. 3 x 3 cm. Del sitron i tynne skiver, løk og asparges i biter. Tre alt på spyd, pensle med olje og krydre med salt og pepper.

    Tips

    Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

  3. 3

    Grill raskt på høy varme på alle sider til laksen så vidt er gjennomstekt.

  4. 4

    Fisken slipper selv risten når den er stekt, men pensle gjerne grillristen med litt olje før grilling. Du kan også legge et lag folie på grillen om du er redd for at fisken fester seg. Bruker du norsk oppdrettslaks trenger den ikke å være gjennomstekt og det kan være godt med en litt rå kjerne.

  5. 5

    Server de varme grillspydene på toppen av couscousen og fordel biter av grillsmør på toppen så det smelter og blir til en deilig saus.

Tips

Couscous kan lages på forhånd og nytes romtemperert ute med grillmaten.

Del denne oppskriften: