Skip to main content

Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

Enkel
50min

En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.

4.3
(33)
Next ImageGrillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
laksefilet
1 ss
olje
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

BAKTE ROTGRØNNSAKER

2 stk
gulrot
0.5 stk
kålrot
3 stk
rødbeter
2 stk
pastinakk
1 stk
stor søtpotet
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
tørket timian
2 ss
flytende honning
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

INGEFÆRSMØR

4 ss
gressløk
2 ss
finrevet ingefærrot

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.

  2. Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.

  3. Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.

  4. Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ingefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter