Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør
En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g laksefilet
- 1 ss olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
BAKTE ROTGRØNNSAKER
- 2 stykk gulrot
- 0.5 stykk kålrot
- 3 stykk rødbeter
- 2 stykk pastinakk
- 1 stykk stor søtpotet
- 2 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ss tørket timian
- 2 ss flytende honning
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
INGEFÆRSMØR
- 200 g TINE® Meierismør
- 4 ss gressløk
- 2 ss finrevet ingefærrot
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.
2
Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.
3
Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.
4
Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.
TipsIngefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.