
Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør
Enkel•50 min min
En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 glaksefilet
-
1 ssolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
BAKTE ROTGRØNNSAKER
-
2 stkgulrøtter
-
½ stkkålrot
-
3 stkrødbeter
-
2 stkpastinakk
-
1 stkstor søtpotet
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
1 sstørket timian
-
2 ssflytende honning
-
1 tssalt
-
½ tspepper
INGEFÆRSMØR
-
200 g
-
4 ssgressløk
-
2 ssfinrevet ingefærrot
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.
-
2
Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.
-
3
Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.
-
4
Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.