Håndkle og blad
Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør
(44)

Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

800 glaksefilet
1 ssolje
1 tssalt
½ tspepper

BAKTE ROTGRØNNSAKER

2 stkgulrøtter
½ stkkålrot
3 stkrødbeter
2 stkpastinakk
1 stkstor søtpotet
2 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
1 sstørket timian
2 ssflytende honning
1 tssalt
½ tspepper

INGEFÆRSMØR

200 gTINE Meierismør
4 ssgressløk
2 ssfinrevet ingefærrot
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.
    2. Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.
    3. Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.
    4. Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.
Blått hjerte
Tips!

Ingefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat