Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

0
6
Enkel50 min
En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    laksefilet
  • 1 ss
    olje
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

BAKTE ROTGRØNNSAKER

  • 2 stk
    gulrøtter
  • ½ stk
    kålrot
  • 3 stk
    rødbeter
  • 2 stk
    pastinakk
  • 1 stk
    stor søtpotet
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
  • 1 ss
    tørket timian
  • 2 ss
    flytende honning
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

INGEFÆRSMØR

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.

  2. 2

    Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.

  3. 3

    Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.

  4. 4

    Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.

Tips

Ingefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.

Del denne oppskriften: