Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g laksefilet
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper

BAKTE ROTGRØNNSAKER

2 stk gulrøtter
½ stk kålrot
3 stk rødbeter
2 stk pastinakk
1 stk stor søtpotet
2 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
1 ss tørket timian
2 ss flytende honning
1 ts salt
½ ts pepper

INGEFÆRSMØR

200 g TINE Meierismør
4 ss gressløk
2 ss finrevet ingefærrot

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.
    2. Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.
    3. Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.
    4. Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.
Tips!

Ingefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat