Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

0
  • Enkel
  • 50 min
En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.

Ingredienser

800 g laksefilet
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper

BAKTE ROTGRØNNSAKER

2 stk gulrøtter
½ stk kålrot
3 stk rødbeter
2 stk pastinakk
1 stk stor søtpotet
2 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
1 ss tørket timian
2 ss flytende honning
1 ts salt
½ ts pepper

INGEFÆRSMØR

200 g TINE Meierismør
4 ss gressløk
2 ss finrevet ingefærrot

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.
    2. Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.
    3. Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.
    4. Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.
Tips

Ingefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat