Fiskeboller med bacon og bønner

Fiskeboller med bacon og bønner

2
9
Enkel30 min
Fiskeboller og bacon er knallgodt sammen. Enkel og grei hverdagsmat med friske grønnsaker til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    mellomstore poteter
  • 200 g
    baconskiver
  • 2 ss
  • 3 ss
    hvetemel
  • 2 ½ dl
    kraft fra fiskebolleboks
  • 1 dl
  • ½ ts
    revet muskat
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 boks
    fiskebolle
  • 200 g
    aspargesbønner

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C, varmluft. Legg bacon utover et stekebrett med bakepapir. Stek baconet sprøtt.

  3. 3

    Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen. Rør sausen glatt og jevn, tilsett melk og kok opp under omrøring.

  4. 4

    La sausen småkoke i ca. 5 min. Riv litt muskat på et rivjern. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

  5. 5

    Legg fiskeboller i sausen, og la det hele bli gjennomvarmt før servering.

  6. 6

    Kok opp vann og litt salt i en liten kjele. Ha i aspargesbønner når vannet koker. La trekke et par minutter.

Del denne oppskriften: