
Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkstore poteter , i staver
-
2 ssrapsolje
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Fetadipp
-
3 dl
-
2 dlsmuldret fetaost
-
½ tsfinhakket hvitløk
-
¼ tspepper
Tilbehør
-
4 stkgulrøtter
-
1 buntstangselleri
-
1 pakkesukkererter
-
1 stksitron
Tempurarøre og fisk
-
250 ghvetemel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 tsbakepulver
-
2 ½ dlfarris
-
1 lfrityrolje
-
700 gtorskefilet
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.
Tips
Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.
-
2
Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.
-
3
Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.
-
4
Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.
-
5
Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.
Tips
Server gjerne med ketchup.