Fish’n’chips med grønnsaker og fetadipp

Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Du trenger ikke å dra til England for å spise klassikeren fish`n`chips. Dette er en flott hverdagsmiddag som ikke krever for mye. Her serveres ovnsbakte poteter som «chips» og grønnsaker og fetadipp som tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk store poteter , i staver
2 ss rapsolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Fetadipp

3 dl TINE Lettrømme 18 %
2 dl smuldret fetaost
½ ts finhakket hvitløk
¼ ts pepper

Tilbehør

4 stk gulrøtter
1 bunt stangselleri
1 pakke sukkererter
1 stk sitron

Tempurarøre og fisk

250 g hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ts bakepulver
2 ½ dl farris
1 l frityrolje
700 g torskefilet

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.
      Tips!

      Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.

    2. Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.
    3. Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.
    4. Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.
    5. Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.
      Tips!

      Server gjerne med ketchup.

Tips!

Det er mest vanlig å bruke hvit fisk til denne rette, men du kan også bruke laks. Tempurarøren kan også brukes til å fritere kylling eller grønnsaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat