Fish’n’chips med grønnsaker og fetadipp

Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp

0
5
Enkel30 min
Du trenger ikke å dra til England for å spise klassikeren fish`n`chips. Dette er en flott hverdagsmiddag som ikke krever for mye. Her serveres ovnsbakte poteter som «chips» og grønnsaker og fetadipp som tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    store poteter , i staver
  • 2 ss
    rapsolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Fetadipp

Tilbehør

  • 4 stk
    gulrøtter
  • 1 bunt
    stangselleri
  • 1 pakke
    sukkererter
  • 1 stk
    sitron

Tempurarøre og fisk

  • 250 g
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ½ dl
    farris
  • 1 l
    frityrolje
  • 700 g
    torskefilet

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.

    Tips

    Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.

  2. 2

    Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.

  3. 3

    Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.

  4. 4

    Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.

  5. 5

    Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.

    Tips

    Server gjerne med ketchup.

Tips

Det er mest vanlig å bruke hvit fisk til denne rette, men du kan også bruke laks. Tempurarøren kan også brukes til å fritere kylling eller grønnsaker.

Del denne oppskriften: