Håndkle og blad
Fish’n’chips med grønnsaker og fetadipp
(44)

Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger ikke å dra til England for å spise klassikeren fish`n`chips. Dette er en flott hverdagsmiddag som ikke krever for mye. Her serveres ovnsbakte poteter som «chips» og grønnsaker og fetadipp som tilbehør.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkstore poteter, i staver
2 ssrapsolje
½ tssalt
¼ tspepper

Fetadipp

3 dlTINE Lettrømme 18 %
2 dlsmuldret fetaost
½ tsfinhakket hvitløk
¼ tspepper

Tilbehør

4 stkgulrøtter
1 buntstangselleri
1 pakkesukkererter
1 stksitron

Tempurarøre og fisk

250 ghvetemel
½ tssalt
¼ tspepper
2 tsbakepulver
2 ½ dlfarris
1 lfrityrolje
700 gtorskefilet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.
      Blått hjerte
      Tips!

      Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.

    2. Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.
    3. Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.
    4. Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.
    5. Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne med ketchup.

Blått hjerte
Tips!

Det er mest vanlig å bruke hvit fisk til denne rette, men du kan også bruke laks. Tempurarøren kan også brukes til å fritere kylling eller grønnsaker.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat