Grilled cheese med pinnekjøtt
Ferdigkokt pinnekjøtt kan rives i biter og brukes i en skikkelig digg osteblings. Osten balanserer godt det salte kjøttet og du har perfekt dagen-derpå-mat.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 8 skive brød
- 1 stykk eple
- 0.25 stykk rødkål
- 2 ss eddik
- 4 ss TINE® Crème Fraîche Original
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ss TINE® Meierismør
- 4 ts Dijonsennep
- 2 ss honning
- 8 skive Jarlsberg® Original
- 8 skive Østavind®
- 8 skive TINE Norsk Edamer
- 50 g Norzola®
- 8 dl revet ferdigkokt pinnekjøtt
- 1 dl brokkoli, spirer
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Del eple i små terninger, finstrimle rødkål og mariner sammen med eddik, salt og sukker, minimum 10 minutter.
2
Rist brødskivene i en varm stekepanne med smør. Legg skivene over på et stekebrett dekket med bakepapir.
3
Bland dijonsennep, crème fraîche og honning, og smør halvparten av skivene med blandingen. Legg et par skiver ost på hver av skivene, også de uten sennepskrem.
4
Fres pinnekjøttet raskt i en panne med smør og fordel utover halvparten av skivene, de med sennepskrem. Topp pinnekjøttet med resten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til osten har smeltet.
5
Topp pinnekjøttskivene med syltet rødkål og brokkolispirer og legg den andre skiven på toppen.