Grilled Cheese

Grilled Cheese

7
 • Enkel
 • 15 min
Et klassisk ostesmørbrød! Enkel å lage og deilig som kveldsmat eller en liten snacks. Serveres gjerne sammen med en bolle suppe, f.eks. tomatsuppe, for en mettende og smakfull lunsj.

Ingredienser

2 skiver brød (gjerne hvitt, men alt er lov)
1 ts Dijonsennep
4 skiver Norvegia® Original
2 skiver kokt skinke
1 ts TINE Meierismør til utsidene av smørbrødet
2 stk vårløk
1 ss TINE Meierismør til steking
1 ss olje til steking

Slik gjør du det

  1. Smør innsiden av brødskivene med sennep. Dijon-sennep har en god, skarp smak som står godt sammen med ost og skinke, men bruk den typen du selv liker best, eller dropp helt.
  2. Fyll smørbrødet med skivet ost og skinke i jevne lag, ikke for mye.
  3. Smør utsidene av smørbrødet med et tynt lag meierismør. Dette gir en fin farge, sprø tekstur og gjør at brødet ikke blir for tørt.
  4. Stek over medium varme i en tung stekepanne, gjerne med riller om du har det. Ha en spiseskje smør og en spiseskje olje i panna. Stek langsomt, slik at osten inni smelter skikkelig uten at brødet blir brent. Vend flere ganger for å ikke svi skorpen. Bruker du en panne med riller kan du vri brødet 90 grader hver gang du vender, slik at du får et kledelig sjakkrute-mønster!
  5. Når det gjenstår et par minutters steking kan du ha noen vaskede vårløk i panna og snu fra tid til annen. De vil da bli slappe, litt svidde og passe ypperlig sammen med ostesmørbrødene.
Tips

Bruk smør og olje i panna samtidig (50/50). Da unngår du lettere at smøret brenner seg, samtidig som du får en ekstra fin farge og god smak.

Kommentarer

 • Sindre

  10 måneder siden
  Hvordan kan dere kaller det "grilled"?
  "Fried Cheese sandwich" hadde vært mer passende.

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   10 måneder siden
   Hei Sindre,

   Toasten eller smørbrødet blir grillet i en panne eller grillpanne :)

   Dem blir ikke frityrstekt i olje.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat