Grilled Cheese

Grilled Cheese

9
105
Enkel15 min
Et klassisk ostesmørbrød! Enkel å lage og deilig som kveldsmat eller en liten snacks. Serveres gjerne sammen med en bolle suppe, f.eks. tomatsuppe, for en mettende og smakfull lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 skiver
    brød (gjerne hvitt, men alt er lov)
  • 1 ts
    Dijonsennep
  • 4 skiver
    Norvegia Original
  • 2 skiver
    kokt skinke
  • 1 ts
    TINE® Meierismør til utsidene av smørbrødet
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 ss
    olje til steking

Slik gjør du det

  1. 1

    Smør innsiden av brødskivene med sennep. Dijon-sennep har en god, skarp smak som står godt sammen med ost og skinke, men bruk den typen du selv liker best, eller dropp helt.

  2. 2

    Fyll smørbrødet med skivet ost og skinke i jevne lag, ikke for mye.

  3. 3

    Smør utsidene av smørbrødet med et tynt lag meierismør. Dette gir en fin farge, sprø tekstur og gjør at brødet ikke blir for tørt.

  4. 4

    Stek over medium varme i en tung stekepanne, gjerne med riller om du har det. Ha en spiseskje smør og en spiseskje olje i panna. Stek langsomt, slik at osten inni smelter skikkelig uten at brødet blir brent. Vend flere ganger for å ikke svi skorpen. Bruker du en panne med riller kan du vri brødet 90 grader hver gang du vender, slik at du får et kledelig sjakkrute-mønster!

  5. 5

    Når det gjenstår et par minutters steking kan du ha noen vaskede vårløk i panna og snu fra tid til annen. De vil da bli slappe, litt svidde og passe ypperlig sammen med ostesmørbrødene.

Tips

Bruk smør og olje i panna samtidig (50/50). Da unngår du lettere at smøret brenner seg, samtidig som du får en ekstra fin farge og god smak.

Del denne oppskriften: