
Grilled Cheese
Enkel•15 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 skiverbrød (gjerne hvitt, men alt er lov)
-
1 tsDijonsennep
-
4 skiver
-
2 skiverkokt skinke
-
1 tsTINE® Meierismør til utsidene av smørbrødet
-
2 stkvårløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 ssolje til steking
Slik gjør du det
-
1
Smør innsiden av brødskivene med sennep. Dijon-sennep har en god, skarp smak som står godt sammen med ost og skinke, men bruk den typen du selv liker best, eller dropp helt.
-
2
Fyll smørbrødet med skivet ost og skinke i jevne lag, ikke for mye.
-
3
Smør utsidene av smørbrødet med et tynt lag meierismør. Dette gir en fin farge, sprø tekstur og gjør at brødet ikke blir for tørt.
-
4
Stek over medium varme i en tung stekepanne, gjerne med riller om du har det. Ha en spiseskje smør og en spiseskje olje i panna. Stek langsomt, slik at osten inni smelter skikkelig uten at brødet blir brent. Vend flere ganger for å ikke svi skorpen. Bruker du en panne med riller kan du vri brødet 90 grader hver gang du vender, slik at du får et kledelig sjakkrute-mønster!
-
5
Når det gjenstår et par minutters steking kan du ha noen vaskede vårløk i panna og snu fra tid til annen. De vil da bli slappe, litt svidde og passe ypperlig sammen med ostesmørbrødene.