Oppskrift Fyldig smak av Italia ostesmørbrød Smelt

Fyldig smak av Italia

0
 • Enkel
 • 25 min
Dette er en perle av et ostesmørbrød! Her er det en deilig kombinasjon av oster, sprøstekt parmaskinke og pesto. Det er bare å drømme seg bort til det Italienske landskap. Oppskriften er innsendt av matblogger Tove Holter/Idefull.no

Ingredienser

3 skiver brød gjerne speltbrød
1 stk hakket hvitløksfedd
½ stk avokado
15 blader blader frisk spinat
9 skiver Norvegia® Fyldig
2 stk tomater uten
15 stk ferske basilikumblader
½ stk rødløk
10 g pinjekjerner
50 g parmesan kuttet i biter
3 skiver sprøstekt parmaskinke eller annen skinke

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Legg parmaskinken eller spekeskinken på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 10 minutter, eller til skivene er sprøstekt.
  3. Rist brødet i brødristeren til det får en sprø overflate. Dette gjør det enklere å «smøre» den delte hvitløkbåten på skiven. Bruk gaffel til å stikke i hvitløkbåten. Dersom du foretrekker det kan du også steke brødskivene i stekepanne i en 50/50 blanding med meierismør og olivenolje, eller riste de under ovnsgrillen i 2-3 minutter.
  4. Mos litt avokado i en bolle og smør dette på skivene. Legg på spinatblader og Norvegia® Fyldig.
  5. Kjør basilikum, tomat (uten «innmat»), pinjekjerner og parmesan med en stavmikser, og ha denne blandingen oppå osten. Stek ostesmørbrødet på °C i ca.17 minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Topp med den ferdigstekte skinken.
Tips

Har du lyst, så prøv gjerne spekeskinken Santa Kristina istedenfor parmaskinke. Santa Kristina er en langtidsmodnet norsk spekeskinke som er lovprist av Kokkelandslaget.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat