Håndkle og blad
Oppskrift Fyldig smak av Italia ostesmørbrød Smelt
(1515)

Fyldig smak av Italia

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Dette er en perle av et ostesmørbrød! Her er det en deilig kombinasjon av oster, sprøstekt parmaskinke og pesto. Det er bare å drømme seg bort til det Italienske landskap. Oppskriften er innsendt av matblogger Tove Holter/Idefull.no

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 skiverbrød gjerne speltbrød
1 stkhakket hvitløksfedd
½ stkavokado
15 bladerblader frisk spinat
9 skiverNorvegia® Fyldig
2 stktomater uten
15 stkferske basilikumblader
½ stkrødløk
10 gpinjekjerner
50 gparmesan kuttet i biter
3 skiversprøstekt parmaskinke eller annen skinke
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Legg parmaskinken eller spekeskinken på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 10 minutter, eller til skivene er sprøstekt.
  3. Rist brødet i brødristeren til det får en sprø overflate. Dette gjør det enklere å «smøre» den delte hvitløkbåten på skiven. Bruk gaffel til å stikke i hvitløkbåten. Dersom du foretrekker det kan du også steke brødskivene i stekepanne i en 50/50 blanding med meierismør og olivenolje, eller riste de under ovnsgrillen i 2-3 minutter.
  4. Mos litt avokado i en bolle og smør dette på skivene. Legg på spinatblader og Norvegia® Fyldig.
  5. Kjør basilikum, tomat (uten «innmat»), pinjekjerner og parmesan med en stavmikser, og ha denne blandingen oppå osten. Stek ostesmørbrødet på °C i ca.17 minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Topp med den ferdigstekte skinken.
Blått hjerte
Tips!

Har du lyst, så prøv gjerne spekeskinken Santa Kristina istedenfor parmaskinke. Santa Kristina er en langtidsmodnet norsk spekeskinke som er lovprist av Kokkelandslaget.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat