Fyldig smak av Italia
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 skiverbrød gjerne speltbrød
-
1 stkhakket hvitløksfedd
-
½ stkavokado
-
15 bladerblader frisk spinat
-
9 skiver
-
2 stktomater uten
-
15 stkferske basilikumblader
-
½ stkrødløk
-
10 gpinjekjerner
-
50 gparmesan kuttet i biter
-
3 skiversprøstekt parmaskinke eller annen skinke
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Legg parmaskinken eller spekeskinken på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 10 minutter, eller til skivene er sprøstekt.
-
3
Rist brødet i brødristeren til det får en sprø overflate. Dette gjør det enklere å «smøre» den delte hvitløkbåten på skiven. Bruk gaffel til å stikke i hvitløkbåten. Dersom du foretrekker det kan du også steke brødskivene i stekepanne i en 50/50 blanding med meierismør og olivenolje, eller riste de under ovnsgrillen i 2-3 minutter.
-
4
Mos litt avokado i en bolle og smør dette på skivene. Legg på spinatblader og Norvegia® Fyldig.
-
5
Kjør basilikum, tomat (uten «innmat»), pinjekjerner og parmesan med en stavmikser, og ha denne blandingen oppå osten. Stek ostesmørbrødet på °C i ca.17 minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Topp med den ferdigstekte skinken.