Welsh Rabbit Smelt

Welsh Rabbit

2
 • Enkel
 • 15 min
Navnet "Welsh Rabbit" kommer fra Storbritannia på 1700-tallet. Det var tøffe tider og folk måtte være oppfinnsomme i matveien. Det billigste kjøttet den gangen var kanin, men de fattige waliserne hadde ikke råd til kaninkjøtt en gang, og måtte nøye seg med ost. Heldigvis for waliserne kunne de lage veldig gode oster og denne enkle retten viser hvor himmelsk deilig mat kan smake, uten å koste skjorta!

Ingredienser

300 g revet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
1 stk egg
½ ts salt
1 ts grovmalt pepper
2 ts sterk sennep
3 ss mørkt øl (f.eks Bayer, Porter, Stout)
1 ss finhakket rosmarin
2 stk brødskiver

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
  2. Det første du må gjøre er å blande ost, egg, salt og pepper, sennep og 3 spiseskjeer mørkt øl. (Her kan du ta det du har for hånd; Bayer, IPA, Porter, Stout. (Resten av flasken passer ypperlig som drikke til maten.) Ha gjerne finhakket fersk rosmarin oppi (obs: ingen stilker), men det er slett ikke påbudt. Rør alt sammen til en jevn og fin blanding.
  3. Rist to tykke skiver dagsgammelt brød på begge sider og smør blandingen på skivene i et passe tykt lag (ca. 6 mm). Pass på at alt brødet er dekket godt. Legg skivene med blandingen opp, ca. 10 cm under grillelementet, og følg godt med.
  4. Når blandingen er gyllenbrun og har begynt å boble, ta den ut, del i to og ha på en tallerken. La det avkjøle seg i noen minutter så du ikke svir av ganen. Nyt!
Tips

Det finnes veldig mye spennende sennep ut i verden. En god sennep kan heve en rett fra det kjedelige til det rent luksuriøse. Fransk sennep fra Dijon er elegant, og forholdsvis sterk.  Engelsk sennep er definitivt den sterkeste og kan blåse hodet av deg i større doser. Tysk sennep kommer i mange styrker, og som er syrlig, kompleks og river godt.

Kommentarer

 • Terje

  2 måneder siden
  Ser på oppskriften til Welsh Rarebit. Hvor i all verden har dere funnet oppskriften som har egg? Hvis man ikke har råd til kanin regner jeg med at man heller ikke hadde råd til egg. Kan ikke finne egg i noen andre oppskrifter.
  Sånn til slutt vil jeg si at welsh rarebit er en av mine favoritter og har laget dette hundrevis av ganger.
  Med vennlig hilsen
  Terje

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   2 måneder siden
   Hei Terje!

   Det finnes oppskrifter både med og uten egg.

   Det var nok mer vanlig å ha egene høner enn egene kaniner før i tiden og da var nok egg lettere tilgjenglig.

   Skjønner godt at dette er favoritten, ja! :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat