Welsh Rabbit
Enkel•15 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 g
-
1 stkegg
-
½ tssalt
-
1 tsgrovmalt pepper
-
2 tssterk sennep
-
3 ssmørkt øl (f.eks Bayer, Porter, Stout)
-
1 ssfinhakket rosmarin
-
2 stkbrødskiver
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
-
2
Det første du må gjøre er å blande ost, egg, salt og pepper, sennep og 3 spiseskjeer mørkt øl. (Her kan du ta det du har for hånd; Bayer, IPA, Porter, Stout. (Resten av flasken passer ypperlig som drikke til maten.) Ha gjerne finhakket fersk rosmarin oppi (obs: ingen stilker), men det er slett ikke påbudt. Rør alt sammen til en jevn og fin blanding.
-
3
Rist to tykke skiver dagsgammelt brød på begge sider og smør blandingen på skivene i et passe tykt lag (ca. 6 mm). Pass på at alt brødet er dekket godt. Legg skivene med blandingen opp, ca. 10 cm under grillelementet, og følg godt med.
-
4
Når blandingen er gyllenbrun og har begynt å boble, ta den ut, del i to og ha på en tallerken. La det avkjøle seg i noen minutter så du ikke svir av ganen. Nyt!