Håndkle og blad
Welsh Rabbit Smelt
(3030)

Welsh Rabbit

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Navnet "Welsh Rabbit" kommer fra Storbritannia på 1700-tallet. Det var tøffe tider og folk måtte være oppfinnsomme i matveien. Det billigste kjøttet den gangen var kanin, men de fattige waliserne hadde ikke råd til kaninkjøtt en gang, og måtte nøye seg med ost. Heldigvis for waliserne kunne de lage veldig gode oster og denne enkle retten viser hvor himmelsk deilig mat kan smake, uten å koste skjorta!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

300 grevet Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
1 stkegg
½ tssalt
1 tsgrovmalt pepper
2 tssterk sennep
3 ssmørkt øl (f.eks Bayer, Porter, Stout)
1 ssfinhakket rosmarin
2 stkbrødskiver
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
  2. Det første du må gjøre er å blande ost, egg, salt og pepper, sennep og 3 spiseskjeer mørkt øl. (Her kan du ta det du har for hånd; Bayer, IPA, Porter, Stout. (Resten av flasken passer ypperlig som drikke til maten.) Ha gjerne finhakket fersk rosmarin oppi (obs: ingen stilker), men det er slett ikke påbudt. Rør alt sammen til en jevn og fin blanding.
  3. Rist to tykke skiver dagsgammelt brød på begge sider og smør blandingen på skivene i et passe tykt lag (ca. 6 mm). Pass på at alt brødet er dekket godt. Legg skivene med blandingen opp, ca. 10 cm under grillelementet, og følg godt med.
  4. Når blandingen er gyllenbrun og har begynt å boble, ta den ut, del i to og ha på en tallerken. La det avkjøle seg i noen minutter så du ikke svir av ganen. Nyt!
Blått hjerte
Tips!

Det finnes veldig mye spennende sennep ut i verden. En god sennep kan heve en rett fra det kjedelige til det rent luksuriøse. Fransk sennep fra Dijon er elegant, og forholdsvis sterk.  Engelsk sennep er definitivt den sterkeste og kan blåse hodet av deg i større doser. Tysk sennep kommer i mange styrker, og som er syrlig, kompleks og river godt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat