Bookmakers Sandwich
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
180 gentrecôte
-
3 skiver
-
2 skivergodt landbrød
-
1 stkstor tomat i skiver (gjerne bifftomat)
-
2 stksalatblader
-
½ tsgrovt salt
-
1 ss
-
1 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C og skru på grillelementet.
-
2
Du starter med å banke entrecoten flat med en kjevle. Bank forsiktig, du vil ikke smadre biffen, bare gjøre den større og flatere. (ca. 8 mm tykk). Ha på godt med grovt salt og nykvernet sort pepper på begge sider.
-
3
Stek entrecoten kjapt i olivenoljen i en rykende varm jernpanne (ca. 90 sekunder på hver side, biffen skal helst være litt rød inni). Ta biffen ut av panna og legg den til side for å hvile. Legg skivene av vellagret Norvegia® oppå, slik at de smelter over kjøttet.
-
4
Skjær to stykker godt landbrød, gjerne litt på skrå, slik at de blir gode og lange. Pensle dem med olivenolje og rist dem på begge sider under grillen.
-
5
Når brødet er ferdigristet, smør rikelig med meierismør (aioli eller majones går også utmerket). Legg på noen blader nyvasket salat og tre tykke skiver bifftomat. Ha grovt salt og nykvernet sort pepper oppå tomatskivene før du legger den ferdig-hvilte biffen med smeltet ost på toppen. Avslutt det hele med den siste toastskiva. Del den i to hvis den blir for uhåndterlig, eller spis med kniv og gaffel hvis du vil være litt fin på det. Et ekte herremåltid!