Oppskrift på gartnersalat med rømmedressing
0

Gartnersalat med rømmedressing

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gartnersalaten, eller aspargessalat om du vil, er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til en sommerbuffet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Aspargessalat

250 gasparges
1 stkrødløk
2 skiverbrød
2 ssTINE Meierismør
150 gJarlsberg® Original i skiver
1 lfrisk spinat
1 dlhakkede hasselnøtter

Rømmedressing med hvitløk

1 stkhvitløksfedd
1 begerTINE Lettrømme 18 %
2 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Slik gjør du det

  • Aspargessalat

    1. Knekk av nedre del av aspargesen og kok øverste del i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann. Skjær løk i tynne skiver. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem gylne og sprø i smør. Avkjøl.
    2. Rull osteskiver rundt aspargesen. Fordel spinat på fat, legg asparges med ost oppå. Dryss over løk i skiver, brødkrutonger og hakkede nøtter. Server med rømmedressing og godt brød til.
  • Rømmedressing med hvitløk

    1. Finhakk hvitløk og bland den med rømme, sitronsaft, salt og pepper. La dressingen stå og trekke ca. ½ time før servering, da får den godgjort seg og smaker bedre.

Tips:

Asparges og ost er en god og smakfull kombinasjon.

Kommentarer