Gartnersalat med rømmedressing
Enkel•15 min min
Gartnersalaten, eller aspargessalat om du vil, er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til en sommerbuffet.
Ingredienser
Antall porsjoner
Aspargessalat
-
250 gasparges
-
1 stkrødløk
-
2 skiverbrød
-
2 ss
-
150 gJarlsberg® Original i skiver
-
1 lfrisk spinat
-
1 dlhakkede hasselnøtter
Rømmedressing med hvitløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 beger
-
2 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Knekk av nedre del av aspargesen og kok øverste del i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann. Skjær løk i tynne skiver. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem gylne og sprø i smør. Avkjøl.
Tips
Du kan også kjøpe ferdige krutonger.
-
2
Rull osteskiver rundt aspargesen. Fordel spinat på fat, legg asparges med ost oppå. Dryss over løk i skiver, brødkrutonger og hakkede nøtter. Server med rømmedressing og godt brød til.
Rømmedressing med hvitløk
-
3
Finhakk hvitløk og bland den med rømme, sitronsaft, salt og pepper. La dressingen stå og trekke ca. ½ time før servering, da får den godgjort seg og smaker bedre.