Gartnersalat med rømmedressing

Gartnersalat med rømmedressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Gartnersalaten, eller aspargessalat om du vil, er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til en sommerbuffet.

Antall porsjoner

Ingredienser

Aspargessalat

250 g asparges
1 stk rødløk
2 skiver brød
2 ss TINE Meierismør
150 g Jarlsberg® Original i skiver
1 l frisk spinat
1 dl hakkede hasselnøtter

Rømmedressing med hvitløk

1 stk hvitløksfedd
1 beger TINE Lettrømme 18 %
2 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Knekk av nedre del av aspargesen og kok øverste del i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann. Skjær løk i tynne skiver. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem gylne og sprø i smør. Avkjøl.
      Tips!

      Du kan også kjøpe ferdige krutonger.

    2. Rull osteskiver rundt aspargesen. Fordel spinat på fat, legg asparges med ost oppå. Dryss over løk i skiver, brødkrutonger og hakkede nøtter. Server med rømmedressing og godt brød til.
  1. Rømmedressing med hvitløk

    1. Finhakk hvitløk og bland den med rømme, sitronsaft, salt og pepper. La dressingen stå og trekke ca. ½ time før servering, da får den godgjort seg og smaker bedre.
Tips!

Asparges og ost er en god og smakfull kombinasjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat