Oppskrift på nektarinsalat med blomkarse
0

Ferskensalat

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fersken er en forfriskende ingrediens. Den herlige crème fraîche-baserte dressingen gir syrlighet og spenst til den søte ferskensmaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Salat

3 stkmodne ferskener
50 gvalnøtter
½ stkisbergsalat
½ pakkerruccola
2 dlspiselige blomsterkroner, f.eks. blomkarse

Dressing

3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ssmangochutney
¼ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Slik gjør du det

  • Salat

    1. Skjær fersken i to, brekk dem fra hverandre og ta ut steinen. Del fruktkjøttet i smale striper eller båter.
    2. Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl. Del salat i biter.
    3. Bland ruccola og salat og pynt med de spiselige blomstene. Server dressingen ved siden av.
  • Dressing

    1. Rør sammen crème fraîche og mangochutney og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Tips:

Det finnes mange spiselige blomster f.eks. fioler, rosekronblader, blomkarse eller stemorsblomster. 

Kommentarer