Skip to main content

Ferskensalat

Enkel
20min

Fersken er en forfriskende ingrediens. Den herlige crème fraîche-baserte dressingen gir syrlighet og spenst til den søte ferskensmaken.

4.0
(7)
Next ImageFerskensalat

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Salat

3 stk
modne fersken
50 g
valnøtter
0.5 stk
isbergsalat
0.5 pakke
ruccola
2 dl
spiselige blomsterkrone, f.eks. blomkarse

Dressing

2 ss
mangochutney
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær fersken i to, brekk dem fra hverandre og ta ut steinen. Del fruktkjøttet i smale striper eller båter.

  2. Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl. Del salat i biter.

  3. Bland ruccola og salat og pynt med de spiselige blomstene. Server dressingen ved siden av.

Dressing

  1. Rør sammen crème fraîche og mangochutney og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det finnes mange spiselige blomster f.eks. fioler, rosekronblader, blomkarse eller stemorsblomster. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter