Eggepanne med yoghurt

Eggepanne med Crème Fraîche

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 40 min
Ovnsbakt eggepanne med Crème Fraîche og gode biter av løk og potet er en perfekt middag eller en varm lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk mellomstore poteter
2 ss TINE Meierismør til steking
1 stk rødløk , finhakket
½ stk sitron , kun skallet
12 stk egg
200 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
100 g spekeskinke
4 ss gressløk , finhakket

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 180 °C. bruk over- og undervarme.
    2. Skrell og skjær potet i terninger og kok møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.
    3. Smelt smør i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett kokte poteter, løk og raspet sitronskall, og stek i 2-3 minutter.
    4. Pisk egg og Crème Fraîche sammen i en bolle, smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen og rør inn, i et par minutter.
    5. Sett stekepannen inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til eggepannen er luftig og gyllen. Om du ikke har en stekepanne som tåler varmen i ovnen, har du blandingen over i en ildfast form og steker den på samme måte.
    6. Fordel spekeskinke over eggepannen. Dryss med hakket gressløk, og server varm.
Tips!

#1: Bytt gjerne ut spekeskinke med sprøstekt bacon, eller skiver av tomat.

#2: Denne eggepannen er super som matpakke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marie

    3 år siden
    Kan man bruke vanlig naturell yoghurt i stedet for Crême Fraiche?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Marie, Jeg vil anbefale deg å bruke Crème Fraíche, da denne er mer kokestabil enn yoghurt. Altså sannsynligheten for at blandingen skiller seg, blir større med yoghurt. Håper det var oppklarende?

      Kommenter  (0)


  • Gunnar Jensen

    4 år siden
    Veldig god middag!

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat