Skip to main content

Eggepanne med TINE® Crème Fraîche

Enkel
40min

Ovnsbakt eggepanne med TINE® Crème Fraîche og gode biter av løk og potet er en perfekt middag eller en varm lunsj.

4.0
(28)
Next ImageEggepanne med TINE® Crème Fraîche

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
mellomstore potet
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
rødløk, finhakket
0.5 stk
sitron, kun skallet
12 stk
egg
100 g
spekeskinke
4 ss
gressløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. bruk over- og undervarme.

  2. Skrell og skjær potet i terninger og kok møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.

  3. Smelt smør i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett kokte poteter, løk og raspet sitronskall, og stek i 2-3 minutter.

  4. Pisk egg og TINE® Crème Fraîche sammen i en bolle, smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen og rør inn, i et par minutter.

  5. Sett stekepannen inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til eggepannen er luftig og gyllen. Om du ikke har en stekepanne som tåler varmen i ovnen, har du blandingen over i en ildfast form og steker den på samme måte.

  6. Fordel spekeskinke over eggepannen. Dryss med hakket gressløk, og server varm.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Bytt gjerne ut spekeskinke med sprøstekt bacon, eller skiver av tomat.

#2: Denne eggepannen er super som matpakke.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter