
Spansk «tortilla» med chorizo
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gpoteter
-
1 stkløk
-
150 gchorizo
Eggestand:
-
8 stkegg
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssfrisk koriander (evt halvparten av mengden korianderkrydder)
-
½ dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller vann
Tilbehør:
-
100 gblandet salat
-
4 skiverbrød
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann til potet. Mens du venter på at vannet skal koke, skreller og skjærer du potetene i ca. 0,5 cm tykke skiver. Ha potetskivene i vannet og kok til de er møre, ca 10 minutter.
-
2
Mens potetene koker, har du litt olje i en panne og steker løk på middels varme til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
-
3
Skjær chorizo i skiver.
Eggestand:
-
4
I en bolle pisker du lett egg, salt, pepper og koriander (ev. andre krydderurter) sammen med melk eller vann.
Steking av tortilla:
-
5
Sil vannet av potetene og ha potetskivene i stekepanna sammen med løken. Hell over eggeblandingen og legg skiver av chorizo på toppen. Stek tortillaen i stekepannen på svak varme til eggeblandingen har stivnet, i 10–12 minutter.
Tilbehør:
-
6
Skyll salat og legg i en bolle. Ha smør på brødskiver. Server til omeletten.