Oppskrift på Spansk «tortilla» med chorizo
0

Spansk «tortilla» med chorizo

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ekte spansk tortilla lager du hovedsakelig av potetskiver og eggeblanding. Resultatet blir en mettende og god omelettvariant.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gpoteter
1 stkløk
150 gchorizo

Eggestand:

8 stkegg
½ tssalt
¼ tspepper
2 ssfrisk koriander (evt halvparten av mengden korianderkrydder)
½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller vann

Tilbehør:

100 gblandet salat
4 skiverbrød
1 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann til potet. Mens du venter på at vannet skal koke, skreller og skjærer du potetene i ca. 0,5 cm tykke skiver. Ha potetskivene i vannet og kok til de er møre, ca 10 minutter.
    2. Mens potetene koker, har du litt olje i en panne og steker løk på middels varme til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
    3. Skjær chorizo i skiver.
  • Eggestand:

    1. I en bolle pisker du lett egg, salt, pepper og koriander (ev. andre krydderurter) sammen med melk eller vann.
  • Steking av tortilla:

    1. Sil vannet av potetene og ha potetskivene i stekepanna sammen med løken. Hell over eggeblandingen og legg skiver av chorizo på toppen. Stek tortillaen i stekepannen på svak varme til eggeblandingen har stivnet, i 10–12 minutter.
  • Tilbehør:

    1. Skyll salat og legg i en bolle. Ha smør på brødskiver. Server til omeletten.

Tips:

Omelett kan du gjerne lage i små porsjonformer. Bruk da et muffinsbrett og smør lett hver form med litt olje før, du tilsetter poteter, eggeblandingen og eventuelt chorizo. Stekes midt i ovnen i 10–15 minutter på 200 °C (170 °C i varmluftsovn).

Kommentarer