Fransk osteomelett

Fransk osteomelett

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Lekker osteomelett til lunsj eller middag for deg som ønsker et lettere middagstips laget på få minutter.

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stk egg
8 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g Jarlsberg® Revet eller annen god ost revet
½ ts salt
¼ ts pepper
3 ss TINE Meierismør
3 stk finsnittet vårløk

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og melk med halvparten av osten, litt salt og kvernet pepper.
    2. Varm smør i en liten panne, hell eggeblandingen over og stek omeletten ved svak varme. Løft i blandingen med en gaffel innimellom. Når omeletten er gyllen og sammenhengende drysses den snittede vårløken og resten av osten over.
      Tips!

      Omeletten kan med fordel lages kvelden i forveien og pakkes i en plastboks.

Tips!

Server gjerne omeletten med en velkrydret pølseskive sammen med godt brød, gjerne landbrød. Salat smaker også godt til.

Kommentar

Kommentarer

  • TS

    7 år siden
    Jeg fikk ikke helt til den sammenhengene greia så det ble ikke fransk osteomelett. det ble mere fransk osteeggerøre

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hmm, det var jo ikke bra, TS. Når du lager omelett er det viktig at du lar eggeblandingen få den riktige konsistensen i panna før du rører den. Dermed må du heller ikke bruke for sterk varme, men ha god tid til å la den "putre" på svak varme. Beklager at du ikke ble fornøyd med resultatet!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat