Pizzapirog

Pizzapirog

0
41
Enkel30 min
Pizzapirog er en lukket pizza og ligner på en calzone. Den smaker godt både varm og kald, og egner seg derfor i matpakken.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn
  • 150 g
    kjøttdeig
  • 1 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • ½ ts
    oregano/mynte
  • 2 dl
    ferdig pizzasaus
  • 100 g
    Revet NORVEGIA® 26/16%
  • 1 stk
    sammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Trill deigen ut på bordet, legg bakepapiret på en stekeplate.

  3. 3

    Brun kjøttdeig i smør i en stekepanne. Ha på salt, pepper og oregano. Rør inn pizzasausen. Fordel fyllet på den ene halvdelen av pizzabunnen, ikke helt ut til kanten. Strø over ost.

    Tips

    Eller lag din egen hjemmelaget pizzasaus.

  4. 4

    Brett den andre delen over og klem godt til i kantene. Bruk gjerne en gaffel, slik at det fester seg ekstra godt. Legg over på stekeplaten.

  5. 5

    Pensle med sammenvispet egg og stek midt ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

I stedet for kjøttdeig kan du fylle pirogene med skinke- eller pølsebiter.

Del denne oppskriften: