Pepperonipizza
Enkel•40 min min
Pepperoni på pizzaen er manges favoritt. Her er en enkel oppskrift med få ingredienser, på en god og smakfull pizza.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kjøp ferdig bunn, eller lag din egen grove pizzabunn
-
25 gfersk gjær (evt tørrgjær)
-
2 ½ dlvann
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca)
Pizzafyll:
-
2 dlpizzasaus
-
300 g
-
150 gpepperoni
Slik gjør du det
Grov pizzabunn
-
1
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig.
-
2
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du på stekeovnen på 225 °C og finner fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
Pizzafyll
-
3
Smør pizzasaus utover deigen. Dryss på ost og fordel pepperoni utover pizzaen.
Tips
Her har du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus.
-
4
Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er gyllen. Strø eventuelt over noen basilikumblader rett før servering.