Oppskrift på Pepperonipizza
8

Pepperonipizza

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pepperoni på pizzaen er manges favoritt. Her er en enkel oppskrift med få ingredienser, på en god og smakfull pizza.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 gfersk gjær (evt tørrgjær)
2 ½ dlvann
2 ssolivenolje
½ tssalt
3 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 dlpizzasaus
300 gTINE Revet Ost Original eller annen god gulost
150 gpepperoni
100 gsjampinjong (i skiver)
⅛ potterfrisk basilikum

Slik gjør du det

  • Ferdig pizzabunn:

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
  • Eller lag din egen grove pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett så det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig.
    2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du på stekeovnen på 225 °C og finner fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
  • Pizzafyll:

    1. Smør pizzasaus utover deigen. Dryss på ost. Fordel pepperoni og sjampinjong utover pizzaen.

      Tips:

      Her har du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus.

    2. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er gyllen. Strø over noen basilikumblader rett før servering.

Tips:

Hvis du blander 4 hakkede sjalottløk, 1 ts hakket hvitløk og 2 ss hakket basilikum i et beger lettrømme og smaker til med salt og pepper, får du en deilig rømmedressing til pizzaen.

Kommentarer