Pepperonipizza

Pepperonipizza

10
46
Enkel30 min
Pepperoni på pizzaen er manges favoritt. Her er en enkel oppskrift med få ingredienser, på en god og smakfull pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  • 25 g
    fersk gjær (evt tørrgjær)
  • 2 ½ dl
    vann
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • 3 dl
    sammalt hvete, grov
  • 3 dl
    hvetemel (ca)

Pizzafyll:

  • 2 dl
    pizzasaus
  • 300 g
    TINE Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost
  • 150 g
    pepperoni
  • 100 g
    sjampinjong (i skiver)
  • ⅛ potte
    frisk basilikum

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. 2

    Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett så det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig.

  2. 3

    La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du på stekeovnen på 225 °C og finner fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

Pizzafyll:

  1. 4

    Smør pizzasaus utover deigen. Dryss på ost. Fordel pepperoni og sjampinjong utover pizzaen.

    Tips

    Her har du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus.

  2. 5

    Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er gyllen. Strø over noen basilikumblader rett før servering.

Tips

Hvis du blander 4 hakkede sjalottløk, 1 ts hakket hvitløk og 2 ss hakket basilikum i et beger lettrømme og smaker til med salt og pepper, får du en deilig rømmedressing til pizzaen.

Del denne oppskriften: