Sprø, ovnsbakt chili-kylling

Sprø, ovnsbakt chili-kylling

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 60 min
  • 20 min
Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk kyllingfileter
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ dl chilisaus
4 dl griljermel , panko eller brødkrumme
1 dl hvetemel
¼ ts pepper
1 ts paprikapulver
2 ss solsikkeolje

Rømmedipp

2 stk vårløk
3 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss Sweet Chili saus

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i 2-3 biter.
    2. Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
    3. Sett ovnen på 220 °C.
    4. Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
    5. Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.
      Tips!

      Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.

    6. Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.
Tips!

Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ole

    9 måneder siden
    Hei!

    I oppskriften på marinaden skriver dere "Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i (...)". Hvilken chili-saus refererer dere til her?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Ole, Her kan du bruke Chilisaus eller Chili paste etter egen preferanse :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)

      • Stig

        9 måneder siden
        Sriracha funker??

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          9 måneder siden
          Det stemmer, Stig :) Det er Sriracha vi har brukt i denne oppskriften ;)

          Kommenter  (0)

      • Ida

        9 måneder siden
        Kunne gjerne tenkt meg å vite hvilken chilisaus dere bruker? Kan bli veldig store forskjeller i smak av forskjellige chilisauser.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          9 måneder siden
          Hei Ida,

          Vi har brukt chilisaus fra merket sriratcha :) God matlaging!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat