Sprø, ovnsbakt chili-kylling

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ dlchilisaus
4 dlgriljermel, panko eller brødkrumme
1 dlhvetemel
¼ tspepper
1 tspaprikapulver
2 sssolsikkeolje

Rømmedipp

2 stkvårløk
3 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssSweet Chili saus
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i 2-3 biter.
    2. Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
    3. Sett ovnen på 220 °C.
    4. Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
    5. Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.

      Tips:

      Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.

    6. Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.

Tips:

Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.

Kommentarer

  Legg til kommentar