
Sprø, ovnsbakt chili-kylling
Enkel•60 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
3 dl
-
1 ½ dlchilisaus
-
4 dlgriljermel , panko eller brødkrumme
-
1 dlhvetemel
-
¼ tspepper
-
1 tspaprikapulver
-
2 sssolsikkeolje
Rømmedipp
-
2 stkvårløk
-
3 dl
-
2 ssSweet Chili saus
Slik gjør du det
-
1
Del kyllingfilet i 2-3 biter.
-
2
Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
-
3
Sett ovnen på 220 °C.
-
4
Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
-
5
Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.
Tips
Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.
-
6
Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.