Håndkle og blad
Sprø, ovnsbakt chili-kylling
(2222)

Sprø, ovnsbakt chili-kylling

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllingfileter
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ dlchilisaus
4 dlgriljermel, panko eller brødkrumme
1 dlhvetemel
¼ tspepper
1 tspaprikapulver
2 sssolsikkeolje

Rømmedipp

2 stkvårløk
3 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssSweet Chili saus
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i 2-3 biter.
    2. Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
    3. Sett ovnen på 220 °C.
    4. Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
    5. Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.

    6. Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat