Sprø, ovnsbakt chili-kylling

Sprø, ovnsbakt chili-kylling

22
138
Enkel60 min
Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 3 dl
  • 1 ½ dl
    chilisaus
  • 4 dl
    griljermel , panko eller brødkrumme
  • 1 dl
    hvetemel
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 2 ss
    solsikkeolje

Rømmedipp

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kyllingfilet i 2-3 biter.

  2. 2

    Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.

  3. 3

    Sett ovnen på 220 °C.

  4. 4

    Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.

  5. 5

    Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.

    Tips

    Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.

  6. 6

    Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.

Tips

Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.

Del denne oppskriften: