Sprø, ovnsbakt chili-kylling

Sprø, ovnsbakt chili-kylling

12
  • Enkel
  • 60 min
  • 20 min
Denne koreanske vrien på fritert kylling, er både godt som hverdagsmiddag og som snacks foran tv-en. Spicy marinade av crème fraîche og chilisaus gjør kyllingen ekstra saftig og en deilig rømmedipp tar brodden av den hotte chilien. Perfekt kosemat!

Ingredienser

4 stk kyllingfileter
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ½ dl chilisaus
4 dl griljermel , panko eller brødkrumme
1 dl hvetemel
¼ ts pepper
1 ts paprikapulver
2 ss solsikkeolje

Rømmedipp

2 stk vårløk
3 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss Sweet Chili saus

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfilet i 2-3 biter.
    2. Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i. Lukk posen og gni/masér marinaden inn i kyllingkjøttet. La ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.
    3. Sett ovnen på 220 °C.
    4. Bland griljermel (eller panko), mel, paprikapulver og pepper på et fat eller i en bolle og vend hver kyllingbit i blandingen. Pass på at alt er godt dekket.
    5. Dekk et stekebrett med bakepapir og pensle det godt med olje. Fordel de panerte kyllingbitene utover og stek i ovnen i 20 minutter. Snu dem en gang i løpet av steketiden.
      Tips!

      Ønsker du en sprøere skorpe kan du sette dem under grillelementene i 2-3 minutter. Du kan også fritere disse i olje framfor å steke dem i ovnen om du ønsker.

    6. Finhakk vårløk og bland med rømme og søt chilisaus. Server dippen til kyllingen.
Tips!

Server gjerne litt frisk salat og kimchi til for et fullverdig måltid.

Kommentarer

  • Silje

    4 dager siden
    Hei! Kan jeg la kyllingbitene være i marinaden over natta? Eller blir det for lenge?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 timer siden
      Det blir absolutt ikke for lenge, Silje! La det ligger over natta. :)

       (0)


  • Sigurd

    4 måneder siden
    Hei kan eg bruke frityrkoker på denne?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det kan du, Sigurd :)

       (0)

      • Sigurd

        4 måneder siden
        ser da står eg trenge 3 dl cream franche og 1 ½ dl chili saus eg skal altså ha en posjon så blir ¾ dl Franche og ⅜ dl chilie sause
        hvordan kan eg rekne dette ut? den sriracha eg har er da bare 215ml i den

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei Sigurd!

          3/4 dl er ca 75 ml. 3/8 dl er ca 37,5 ml. Men smak gjerne til med chilie sauce, da noen liker det sterkere enn andre. 215ml er mer enn nok. Smak deg gjerne frem. :)

           (0)


  • Ole

    2 år siden
    Hei!

    I oppskriften på marinaden skriver dere "Ha crème fraîche og chili-saus i en kraftig plast- eller frysepose og legg kyllingbitene i (...)". Hvilken chili-saus refererer dere til her?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ole, Her kan du bruke Chilisaus eller Chili paste etter egen preferanse :) Lykke til og god matlaging!

       (1)

      • Stig

        2 år siden
        Sriracha funker??

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Det stemmer, Stig :) Det er Sriracha vi har brukt i denne oppskriften ;)

           (1)

      • Ida

        2 år siden
        Kunne gjerne tenkt meg å vite hvilken chilisaus dere bruker? Kan bli veldig store forskjeller i smak av forskjellige chilisauser.

         (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Ida,

          Vi har brukt chilisaus fra merket sriratcha :) God matlaging!

           (1)


Det er mye kjærlighet i god mat