Rødbettartar
Middels•90 min60 min
Dette er en fantastisk rødbettartar med frossen norsk Chevre og ristede pinkekjerner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
10 stkrødbeter (ca. 1000 g)
-
500 ghavsalt
-
400 gNorsk Chevre Naturell Haukeli , fryst i minst 3 timer
-
200 gruccola
-
100 gpinjekjerner , ristet
-
5 stkrødløk , skivet
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ssolivenolje, extra virgin
-
½ stksitron
Syltelake
-
150 gsukker
-
150 grødvinseddik
-
450 gvann
Slik gjør du det
-
1
Fordel havsaltet på ett brett og legg rødbetene oppå saltet. Stek i ovn på 180 °C i cirka 1 time, eller stikk inn en termometer og stek til 96 °C i kjernetemperatur.
-
2
Mens rødbetene stekes, bland sammen sukker, eddik og vann i en skjele. Kok opp, og tilsett skivet rødløk. La kjøle av til romtemperatur. Ta opp løken og legg på papir.
-
3
Avkjøl rødbetene litt, skrell og hakk dem i små biter. Legg dem i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
-
4
Legg opp rødbetstartaren i en ring på en tallerken. Topp med ruccola, ristede pinjekjerner og syltet rødløk. Riv over frossen chevre.