Rødbettartar

Rødbettartar

0
0
Middels90 min
Dette er en fantastisk rødbettartar med frossen norsk Chevre og ristede pinkekjerner.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 10 stk
    rødbeter (ca. 1000 g)
  • 500 g
    havsalt
  • 400 g
    Norsk Chevre Naturell Haukeli , fryst i minst 3 timer
  • 200 g
    ruccola
  • 100 g
    pinjekjerner , ristet
  • 5 stk
    rødløk , skivet
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    olivenolje, extra virgin
  • ½ stk
    sitron

Syltelake

  • 150 g
    sukker
  • 150 g
    rødvinseddik
  • 450 g
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Fordel havsaltet på ett brett og legg rødbetene oppå saltet. Stek i ovn på 180 °C i cirka 1 time, eller stikk inn en termometer og stek til 96 °C i kjernetemperatur.

  2. 2

    Mens rødbetene stekes, bland sammen sukker, eddik og vann i en skjele. Kok opp, og tilsett skivet rødløk. La kjøle av til romtemperatur. Ta opp løken og legg på papir.

  3. 3

    Avkjøl rødbetene litt, skrell og hakk dem i små biter. Legg dem i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

  4. 4

    Legg opp rødbetstartaren i en ring på en tallerken. Topp med ruccola, ristede pinjekjerner og syltet rødløk. Riv over frossen chevre.

Del denne oppskriften: