Skip to main content

Spaghetti med rødbetpesto

Enkel
1t 20min

En knallrett med knallfarge. Hjemmelaget pesto av rødbeter er både sunt og godt, og passer ypperlig i denne kjøttfrie middagsretten.

4.1
(68)
Next ImageSpaghetti med rødbetpesto

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
rødbeter
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje
1 dl
pinjekjerner
1 dl
parmesan
3 ss
hakket frisk basilikum
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
sitronsaft
400 g
spaghetti

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 230 °C. Plasser beter og hvitløksfedd på aluminiumsfolieark, ha over olje og pakk godt inn. Bak i ovnen i ca. 1 time eller til rødbetene er myke. Avkjøl og skrell av skallet.

  2. Rist pinjekjernene lett i en tørr panne. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

  3. Ha bakte beter og hvitløksfedd i en blender med pinjekjerner, parmesan, basilikum, Crème Fraîche, salt og pepper og kjør til en jevn kremet pesto. Smak til med sitronsaft.

    Tips

    Bytt gjerne ut pinjekjernene med solsikkekjerner.

  4. Vend pestoen inn i nykokt pasta, og server med ekstra pinjekjerner, parmesan og basilikum.

    Tips

    Godt brød, rundstykker eller focaccia med hjemmelaget Enkel aioli smaker godt til denne fargerike retten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne rødbetepestoen kan også serveres som dipp til friske grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter

Dal
90 min
Enkel
4.2