
Adventskrans
Lag en spiselig adventskrans! Ordet advent kommer fra latinske Adventus og betyr ankomst. Skikken med å tenne et lys de fire siste søndagene før julaften spores helt tilbake til 1800-tallet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Pensling:
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smøret (bruker du kesam, kan den blandes med melken). Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, sammenvispet egg, safran eller gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram ferdig smurte stekeplater eller stekeplater dekket med bakepapir.
- 3
Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm lange. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplaten. La den etterheve på et lunt sted under plast i ca 40 minutter.
- 4
Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
- 5
Sett fire lys i kransen ved servering og pynt med en sløyfe. Det gjør det spesielt stemningsfullt i adventstiden.
Tips
Halvparten av smøret kan gjerne byttes ut med TINE Kesam®.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



