Skip to main content

Adventskrans

Middels
2t

Lag en spiselig adventskrans! Ordet advent kommer fra latinske Adventus og betyr ankomst. Skikken med å tenne et lys de fire siste søndagene før julaften spores helt tilbake til 1800-tallet.

4.0
(22)
Next ImageAdventskrans

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g
gjær
100 g
sukker
1 stk
egg
500 g
hvetemel (ca.)
1 g
safran (evt. 1/4 ts gurkmeie)

Pensling:

1 stk
sammenvispet egg
20 g
rosiner

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret (bruker du kesam, kan den blandes med melken). Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, sammenvispet egg, safran eller gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram ferdig smurte stekeplater eller stekeplater dekket med bakepapir.

  3. Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm lange. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplaten. La den etterheve på et lunt sted under plast i ca 40 minutter.

  4. Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Sett fire lys i kransen ved servering og pynt med en sløyfe. Det gjør det spesielt stemningsfullt i adventstiden.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Halvparten av smøret kan gjerne byttes ut med TINE Kesam®.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter