Adventskrans
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
100 g
-
3 ½ dl
-
50 ggjær
-
100 gsukker
-
1 stkegg
-
500 ghvetemel (ca.)
-
1 gsafran (evt. 1/4 ts gurkmeie)
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
-
20 grosiner
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret (bruker du kesam, kan den blandes med melken). Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, sammenvispet egg, safran eller gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.
-
2
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram ferdig smurte stekeplater eller stekeplater dekket med bakepapir.
-
3
Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm lange. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplaten. La den etterheve på et lunt sted under plast i ca 40 minutter.
-
4
Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
-
5
Sett fire lys i kransen ved servering og pynt med en sløyfe. Det gjør det spesielt stemningsfullt i adventstiden.