
Ostefat med aprikospuré og nøtteblanding
Enkel•60 min min
Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostefat
-
1 stkDovre Norsk Brie à 150 g
-
1 stkDovre Norsk Brie Pepper à 150 g
-
1 stkSelbu Blå® Original à 150 g
Aprikos- og vaniljepuré
-
200 gtørkede aprikoser
-
½ stkvaniljestang
-
1 sssukker
-
¼ stksaften av sitron
-
1 dlvann
Nøtteblanding
-
1 dltørket aprikos
-
1 dltørket fiken
-
1 dlusaltede pistasjenøtter
-
1 stkflytende honning à 350 g
Slik gjør du det
-
1
Finn frem et fat med plass til alle ostene.
-
2
Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.
Aprikos- og vaniljepuré
-
3
Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.
-
4
Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.
-
5
Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett puré og avkjøl.
Nøtteblanding
-
6
Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.