Fryd Ostefat med aprikos- og vaniljepure eller nøtteblanding

Ostefat med aprikospuré og nøtteblanding

0
7
Enkel60 min
Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostefat

Aprikos- og vaniljepuré

  • 200 g
    tørkede aprikoser
  • ½ stk
    vaniljestang
  • 1 ss
    sukker
  • ¼ stk
    saften av sitron
  • 1 dl
    vann

Nøtteblanding

  • 1 dl
    tørket aprikos
  • 1 dl
    tørket fiken
  • 1 dl
    usaltede pistasjenøtter
  • 1 stk
    flytende honning à 350 g

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem et fat med plass til alle ostene.

  2. 2

    Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.

Aprikos- og vaniljepuré

  1. 3

    Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.

  2. 4

    Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.

  3. 5

    Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett puré og avkjøl.

Nøtteblanding

  1. 6

    Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.

Tips

La ostene ligge i romtemperatur en time før den skal serveres - da smaker osten best.

Del denne oppskriften: