Håndkle og blad
Fryd Ostefat med aprikos- og vaniljepure eller nøtteblanding
(22)

Ostefat med aprikospure og nøtteblanding

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Fryd Ostefat

1 stkFryd® Brie à 150 g
1 stkFryd® Brie Pepper à 150 g
1 stkFryd® Royal Blue à 170 g

Aprikos- og vaniljepure

200 gtørkede aprikoser
½ stkvaniljestang
1 sssukker
¼ stksaften av sitron
1 dlvann

Nøtteblanding

1 dltørket aprikos
1 dltørket fiken
1 dlusaltede pistasjenøtter
1 stkflytende honning à 350 g
BladBlad

Slik gjør du det

  • Ostene

    1. Finn frem et fat med plass til alle ostene.
    2. Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.
  • Aprikos- og vaniljepure

    1. Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.
    2. Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.
    3. Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett pure og avkjøl.
  • Nøtteblanding

    1. Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.
Blått hjerte
Tips!

La ostene ligge i romtemperatur en time før den skal serveres - da smaker osten best.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat