Fryd Ostefat med aprikos- og vaniljepure eller nøtteblanding

Ostefat med aprikospure og nøtteblanding

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fryd Ostefat

1 stk Fryd® Brie à 150 g
1 stk Fryd® Brie Pepper à 150 g
1 stk Fryd® Royal Blue à 170 g

Aprikos- og vaniljepure

200 g tørkede aprikoser
½ stk vaniljestang
1 ss sukker
¼ stk saften av sitron
1 dl vann

Nøtteblanding

1 dl tørket aprikos
1 dl tørket fiken
1 dl usaltede pistasjenøtter
1 stk flytende honning à 350 g

Slik gjør du det

    1. Finn frem et fat med plass til alle ostene.
    2. Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.
  1. Aprikos- og vaniljepure

    1. Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.
    2. Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.
    3. Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett pure og avkjøl.
  2. Nøtteblanding

    1. Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.
Tips!

La ostene ligge i romtemperatur en time før den skal serveres - da smaker osten best.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat