Verdens beste - Kvæfjordkake
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
150 g
-
125 gsukker
-
150 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
5 stkeggeplommer
-
5 ss
Marengslaget
-
5 stkeggehviter
-
180 gsukker
-
100 ghakkede mandler
Kakefyllet
-
1 pakkePiano® Original Vaniljekrem (5 dl)
-
2 dl
-
2 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
Kakebunnen
-
2
Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill eggehviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
-
3
Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.
Tips
Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.
Det gode fyllet
-
4
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
Tips
Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.