
Verdens beste - Kvæfjordkake
- Middels
- 50 min
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.
Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
-
Kakebunnen
-
Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
-
Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.Tips
Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.
-
-
Det gode fyllet
-
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.Tips
Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.
-
Tips
Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Toril
(0)
Marit , Kokk og Kundekonsulent
Men for at den skal bli stiv nok, så må den tørke skikkelig. Derfor er det viktig at den ikke er for tykk, da den heller kan bli seig og for tung.
Prøv gjerne igjen med et tynnere lag med marengs. :)
(0)