Verdens beste - Kvæfjordkake

Verdens beste - Kvæfjordkake

293
  • Middels
  • 50 min
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30*40 cm

Kakebunn

150 g TINE Meierismør
125 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 stk eggeplommer
5 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Marengslaget

5 stk eggehviter
180 g sukker
100 g hakkede mandler

Kakefyllet

1 pakke Piano® Original Vaniljekrem (5 dl)
2 dl TINE Kremfløte
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Kakebunnen

    1. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
    2. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.
      Tips

      Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

  2. Det gode fyllet

    1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
      Tips

      Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

Tips

Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

Kommentarer

  • Toril

    2 måneder siden
    Marengsen blåser seg flott opp under steking, men faller sammen når jeg tar kaka ut av ovnen. Hva gjør jeg galt? Har fulgt oppskrifta.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det er ikke lett å si, Toril.

      Men for at den skal bli stiv nok, så må den tørke skikkelig. Derfor er det viktig at den ikke er for tykk, da den heller kan bli seig og for tung.

      Prøv gjerne igjen med et tynnere lag med marengs. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat