Verdens beste - Kvæfjordkake

Verdens beste - Kvæfjordkake

Kommentarer 269
  • Middels
  • 50 min
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30*40 cm

Kakebunn

150 g TINE Meierismør
125 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 stk eggeplommer
5 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Marengslaget

5 stk eggehviter
180 g sukker
100 g hakkede mandler

Kakefyllet

1 pakke Piano® Original Vaniljekrem (5 dl)
2 dl TINE Kremfløte
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Kakebunnen

    1. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
    2. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.
      Tips!

      Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

  2. Det gode fyllet

    1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
      Tips!

      Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

Tips!

Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nina

    4 måneder siden
    Hvorfor blir ikke kakebunn og marengs stekt i midten, selv om jeg har ovnen på 175C og stekt den i over 1 timer

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Nina,

      Så leit å høre at kaken ikke ble stekt i midten. Kaken setter seg gjerne etter at den har fått avkjølt litt på en rist på benken.

      Kommenter  (0)


  • Ingrid

    5 måneder siden
    Altså... grønn på bakefronten- Ikke skjønte jeg at 1 porsjon betydde 1 KAKE! Så nå har vi en del kake til overs... ganske mye faktisk... burde skjønt det da jeg leste 20 egg?? *flau*

    Kommenter  (3)

    • Margrete , Kundekonsulent

      5 måneder siden
      God anledning til å invitere til stor kakefest, Ingrid! Morsomt at du deler det med oss :)

      Kommenter  (0)


  • Nina

    7 måneder siden
    Skulle gjerne ha gjort ferdig kaken i god tid. Er det mulig å fryse den ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Anbefaler ikke å fryse denne kaken. Lykke til, Nina :)

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    7 måneder siden
    Kan kaken lages dagen før den skal brukes? Hvordan oppbevares den da?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Marianne,

      Du kan lage alt klart dagen før, men ikke sette kaken sammen før servering. Oppbevar bunnen på en rist med kjøkkenhåndkle over og kremen i kjøleskapet, godt plastret.

      God bakst :)

      Kommenter  (0)


  • Roy

    7 måneder siden
    Kan man bruke lett melk i stedet for hel melk? Bare lurer fordi da trenger jeg ikke å ta en tur på butikken igjen hehe

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Du kan fint bruke lettmelk, Roy :)God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Arne Chr.

    7 måneder siden
    Heisann til alle kakebakere rundt omkring! Jeg leser at mange har problemer med for tynn krem/vanilje krem, blandet. Dette kan ha noe å si på temperaturen ute, da jeg selv bør i et veldig varmt land, Indonesia. Tipset jeg har fått for krem kaker, er å bruke litt gelatin i kremen, etter at kremen er lagd. Jeg har begynt med det, par ts. Gelatin bløtet opp i kald vann først, så varmes den til flytende. Hell dette i en tynn stråle, i kremen... Og vips har du en fin krem kake eller verdens beste..

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Tusen takk for at du deler dine tips med oss, Arne! :)

      Kommenter  (0)


  • liv

    9 måneder siden
    jeg bor i spania og kan ikke kjøpe vaniljekrem her , jeg ønsker meg en oppskriftpå en enkel vaniljrkrem

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Liv,

      Vi har dessverre ingen egen oppskrift på vaniljekrem, men om du googler Vaniljekrem får du mange forslag :) Lykke til!

      Kommenter  (0)

    • Veronika

      9 måneder siden
      Jeg lager vaniljekrem av pulver, tilsatt melk, sukker og koke sammen, den heter Puding. Jeg bor i Slovakia og denne oppskrift lager vi ofte.

      Kommenter  (0)

      • Lena Straume

        8 måneder siden
        Enkel vaniljekrem eller eggekrem: 4 eggeplommer, 3 ss sukker, 1,5 ss maizena og 2,5 dl melk. Rør sammen og kok forsiktig opp til alt er blitt tykt. Lykke til :)

        Kommenter  (5)


  • Anne Sandaker

    11 måneder siden
    Nå har jeg bakt denne kaken men bunnen blir ikke ordentlig stekt. Måtte ta den ut etter 45 min for da begynte mandlene og få nok, fortsatt halvrå bunn. Jeg har ikke opplevd dette før men har en ny ovn. Hvorfor?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Anne,

      Det er vanskelig for oss å vite hvorfor bunnen ikke ble ferdigstekt i den nye ovnen din. Kanskje du må skru opp temperaturen litt? Vi håper du finner ut av det og får til en perfekt kake :)

      Kommenter  (0)


  • Hege

    1 år siden
    Marengsen faller sammen når den kommer ut av ovnen. Hva gjør jeg galt da tro?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Hege, Kaken kan gjerne stå i ovnen litt før du tar den ut. Temperatur forskjeller kan også få marengs til å falle sammen. Vi anbefaler å ikke ha vinduer eller dører åpne når du lager marengs eller gjærbakst :) Lykke til. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Linda Andersen

    1 år siden
    Skal smøret smeltes eller stuetemperatur ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Linda, Smøret skal være romtemperert når du skal røre det hvitt med sukker :) Anbefaler å bruke kjøkkenmaskin om du har. God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat