Verdens beste - Kvæfjordkake

Verdens beste - Kvæfjordkake

295
  • Middels
  • 50 min
"Verdens beste", eller "Kvæfjordkake", er blitt kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, ca. 30*40 cm

Kakebunn

150 g TINE Meierismør
125 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 stk eggeplommer
5 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Marengslaget

5 stk eggehviter
180 g sukker
100 g hakkede mandler

Kakefyllet

1 pakke Piano® Original Vaniljekrem (5 dl)
2 dl TINE Kremfløte
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Kakebunnen

    1. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
    2. Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.
      Tips

      Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.

  2. Det gode fyllet

    1. Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden opp. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
      Tips

      Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.

Tips

Verdens beste (Kvæfjordkake) smaker også veldig godt hvis du bytter ut vaniljekremen med Piano romkrem.

Kommentarer

  • Milla

    4 måneder siden
    Bunnen ble uspiselig og smakte veldig eggete. Deigen måtte nærmest trykkes utover. Er temmelig sikker på at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, dvs med seks eggeplommer. Bunnen hevet seg og marengslaget ble vellykket, så jeg skrapte det av og serverte i en dessert. Men synd at kaken var så mislykket.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Milla!

      Kan hende du leste litt feil på oppskriften om du hadde i 6 eggeplommer. Det skal være 5 plommer i kakebunnen. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat