Knust pavlova med bakt bringebærsaus
Enkel•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
BAKT BRINGEBÆRSAUS
-
500 gbringebær
-
1 ½ dlsukker
-
1 stkvaniljestang
FYLL
-
3 dl
-
1 pakke
TOPPING
-
100 gbjørnebær
-
50 gblåbær
-
¼ pottefrisk mynte
-
2 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Ha marengsmassen ut på bakepapiret og bre den lett utover. Det er fint om det er ujevnt og lekent.
-
5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
6
Avkjøl marengsbunnen.
Bakt bringebærsaus
-
7
Sett ovnen på 220 °C. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en skje. Rør vaniljefrøene inn i bringebærene. Ha bringebær, vaniljestang og sukker i en ildfast form og bak i ovnen i 30 minutter. Rør av og til, for å sikre at du får et syltetøylignende resultat. Avkjøl i formen.
VED SERVERING
-
8
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
9
Knekk bunnen i biter og spre utover et serveringsfat. Fordel kremen over og topp med bakt bringebærsaus, ferske bær og noen mynteblader. Dryss over melis og server med en gang.