
Knust pavlova med bakt bringebærsaus
Enkel•110 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
BAKT BRINGEBÆRSAUS
-
500 gbringebær
-
1 ½ dlsukker
-
1 stkvaniljestang
FYLL
-
3 dl
-
1 pakke
TOPPING
-
100 gbjørnebær
-
50 gblåbær
-
¼ pottefrisk mynte
-
2 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100°C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Pisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.
-
3
Ha marengsmassen ut på bakepapiret og bre den lett utover. Det er fint om det er ujevnt og lekent.
-
4
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
-
6
Sett ovnen på 220 °C. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en skje. Rør vaniljefrøene inn i bringebærene. Ha bringebær, vaniljestang og sukker i en ildfast form og bak i ovnen i 30 minutter. Rør av og til, for å sikre at du får et syltetøylignende resultat. Avkjøl i formen.
VED SERVERING
-
7
Rett før servering vispes fløten stiv, bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
8
Knekk bunnen i biter og spre utover et serveringsfat. Fordel kremen over og topp med bakt bringebærsaus, ferske bær og noen mynteblader. Dryss over melis og server med en gang.