Knust pavlova med bakt bringebærsaus

Knust pavlova med bakt bringebærsaus

1
18
Enkel160 min
Du må ikke knuse marengsbunnen for å servere den med deilig, bakt bringebærsaus, myk vaniljekrem og friske bær, men det gjør den litt annerledes og dessuten enklere å forsyne seg fra. Det kan også redde pavlovaen hvis den ikke blir helt vellykket!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

BAKT BRINGEBÆRSAUS

  • 500 g
    bringebær
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 1 stk
    vaniljestang

FYLL

TOPPING

  • 100 g
    bjørnebær
  • 50 g
    blåbær
  • ¼ potte
    frisk mynte
  • 2 ss
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  2. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  3. 4

    Ha marengsmassen ut på bakepapiret og bre den lett utover. Det er fint om det er ujevnt og lekent.

  4. 5

    Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 6

    Avkjøl marengsbunnen.

Bakt bringebærsaus

  1. 7

    Sett ovnen på 220 °C. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en skje. Rør vaniljefrøene inn i bringebærene. Ha bringebær, vaniljestang og sukker i en ildfast form og bak i ovnen i 30 minutter. Rør av og til, for å sikre at du får et syltetøylignende resultat. Avkjøl i formen.

VED SERVERING

  1. 8

    Rett før servering vispes fløten stiv med sukker. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 9

    Knekk bunnen i biter og spre utover et serveringsfat. Fordel kremen over og topp med bakt bringebærsaus, ferske bær og noen mynteblader. Dryss over melis og server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: