Knust pavlova med bakt bringebærsaus

Knust pavlova med bakt bringebærsaus

1
17
Enkel110 min
Du må ikke knuse marengsbunnen for å servere den med deilig, bakt bringebærsaus, myk vaniljekrem og friske bær; men det gjør den litt annerledes og dessuten enklere å forsyne seg fra. Det kan også være redningen om pavlovaen ikke blir helt vellykket!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    HOFF Potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

BAKT BRINGEBÆRSAUS

  • 500 g
    bringebær
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 1 stk
    vaniljestang

FYLL

TOPPING

  • 100 g
    bjørnebær
  • 50 g
    blåbær
  • ¼ potte
    frisk mynte
  • 2 ss
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100°C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Pisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Massen skal være blank, smidig og fast.

  2. 3

    Ha marengsmassen ut på bakepapiret og bre den lett utover. Det er fint om det er ujevnt og lekent.

  3. 4

    Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  4. 5

    Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

  5. 6

    Sett ovnen på 220 °C. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en skje. Rør vaniljefrøene inn i bringebærene. Ha bringebær, vaniljestang og sukker i en ildfast form og bak i ovnen i 30 minutter. Rør av og til, for å sikre at du får et syltetøylignende resultat. Avkjøl i formen.

VED SERVERING

  1. 7

    Rett før servering vispes fløten stiv, bland forsiktig inn kald vaniljekrem. Det er viktig at fløten og vaniljekremen er kald, slik at kremen holder seg stiv.

    Tips

    I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

  2. 8

    Knekk bunnen i biter og spre utover et serveringsfat. Fordel kremen over og topp med bakt bringebærsaus, ferske bær og noen mynteblader. Dryss over melis og server med en gang.

Tips

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Del denne oppskriften: