Festpyntet gelekake med krem

Gelékake med krem

Kommentarer 3
  • Middels
  • 90 min
Frisk og fargerik gelekake med bær og vaniljekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund, smurt springform på ca. 24-26 cm i diameter

Sukkerbrød

5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Kakefyllet

1 dl Tinemelk® Fettfri skummet melk eller appelsin-/eplejuice til dynking
½ l Piano Vaniljekrem , evt blandet med pisket kremfløte

Kakepynt

3 dl TINE Kremfløte til rundt kanten av kaken
½ l Piano Jordbærgelé , smeltes om
250 g frosne eller ferske jordbær
20 stk blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 22-24 cm i diameter.
    2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Rør forsiktig til det er blandet i eggedosisen. Hell deigen i den godt smurte springformen.
    3. Stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
  1. Fyllet

    1. Del sukkerbrødet i tre lag med en spiss kniv. Legg første del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk bunnen med melk eller juice. Hvis du ønsker en kake som ikke er så mektig, kan du bytte ut kremfyllet i kaken og bare bruke ferdig vaniljekrem.
    2. Dynk kakelagene etter hvert som de legges på fatet. Fordel krem - eller vaniljekrem - på lagene. Ha gjerne noen bær eller syltetøy som fyll også.
  2. Gelelokk

    1. Smelt gelèen i en kjele på svak varme. La den avkjøles. Den skal nesten stivne igjen før den helles på kaken.
    2. Sett kanten på en rund kakeform rundt kaken, litt høyt opp. Det er viktig at den er tett slik at geleen ikke renner nedover kaken.
    3. Legg bær (gjerne frosne) på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geleen.
    4. Sett kaken kjølig slik at geleen stivner helt før springfomen fjernes og kaken pyntes med krem til servering.
    5. Når du bruker frosne bær oppå kaken, stivner geleen raskere. Fjerne kakeformen rundt kaken og pynt gjerne med krem rundt kanten rett før servering.
Tips!

#1: Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte før du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.



#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    2 år siden
    Hei. Har en i huset som ikke er så glad i krem, har dere forslag til noe annet kakepynt rundt kaken?

    Kommenter  (8)


  • Kari Anne

    3 år siden
    Her burde det stått 26 cm form. Kaka går over sine breidder!

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kari Anne, Da har jeg testet oppskriften og du har helt rett i at 22 cm form blir for lite. Vi endrer oppskriften til 24 til 26 cm. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat