Hjertekake
Middels•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sukkerbrød:
-
8 stkegg
-
200 gsukker
-
200 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
Til dynking:
-
1 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Sunniva Original Appelsinjuice
Fyll og pynt:
-
5 dl
-
3 dlsyltetøy , eller rørte bær
-
5 dl
-
2 sssukker
-
750 gmarsipan
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor hjerteform.
Sukkerbrød:
-
2
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel med bakepulver. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
-
3
Smør formen godt og strø med hvetemel. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter . Avkjøl kaken i formen.
-
4
Del hjertet i tre lag. Dynk bunnene med melk eller juice.
Fyll:
-
5
Fyll det ene laget med vispet krem og vaniljekrem, det andre laget med vispet krem blandet med bær eller syltetøy. Dekk hele kaken med et tynt lag krem. Dette må til for at at marsipanen skal feste seg.
Pynt:
-
6
Kjevle marsipanen til den er ca. 5 millimeter tykk. Før du begynner å kjevle er det smart å strø litt hvetemel på bordet. Dekk kaken med marsipan. Form kantene ved å dra i marsipanen.
-
7
Skjær bort overflødig marsipan. Dekorer kaken med for eksempel roseblader og marsipanblomster. Farg litt marsipan med grønn konditorfarge og lag eventuelt noen hvite roser og grønne blader. Friske roseblader er også nydelig å pynte kaken med.