Hjertekake

Hjertekake

2
 • Middels
 • 80 min
Nydelig hjertekake med lekkert marsipanlokk til bryllup, morsdag eller Valentine's Day.

Ingredienser

Utstyr

En stor hjerteform

Sukkerbrød:

8 stk egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

Til dynking:

1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Sunniva Original Appelsinjuice

Fyll og pynt:

5 dl Piano® Original Vaniljekrem
3 dl syltetøy , eller rørte bær
5 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
750 g marsipan

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor hjerteform.
 1. Sukkerbrød:

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel med bakepulver. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  2. Smør formen godt og strø med hvetemel. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter . Avkjøl kaken i formen.
  3. Del hjertet i tre lag. Dynk bunnene med melk eller juice.
 2. Fyll:

  1. Fyll det ene laget med vispet krem og vaniljekrem, det andre laget med vispet krem blandet med bær eller syltetøy. Dekk hele kaken med et tynt lag krem. Dette må til for at at marsipanen skal feste seg.
 3. Pynt:

  1. Kjevle marsipanen til den er ca. 5 millimeter tykk. Før du begynner å kjevle er det smart å strø litt hvetemel på bordet. Dekk kaken med marsipan. Form kantene ved å dra i marsipanen.
  2. Skjær bort overflødig marsipan. Dekorer kaken med for eksempel roseblader og marsipanblomster. Farg litt marsipan med grønn konditorfarge og lag eventuelt noen hvite roser og grønne blader. Friske roseblader er også nydelig å pynte kaken med.
Tips

Kjevle ut farget marsipan og stikk ut små hjerter med pepperkakeformer. Disse er pene å pynte for eksempel kakefatet med.

Kommentarer

 • Tone

  1 år siden
  Hei. For en nydelig kake. Den vil vi bake, bare som gluten og laktosefri. Bruker da laktosefri fløte som fungerer like godt som vanlig. (Og bruker egen glutenfri sukkerbunnoppskrift.) Kan vi fryse denne uten marsipanlokket, og dekorere kaken med marsipan og bær dagen før den skal serveres? Kan den fryses med det tynne laget med krem rundt kaken? Eller bør/må kremen under marsipanlokket også lages dagen før når kaken skal dekoreres?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   1 år siden
   Her anbefales det kun å fryse sukker bunnen(ferdig oppskjært) og lage fylle og marsipan samme dag som servering :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat