Oppskrift på Hjertekake
0

Hjertekake

(12)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Nydelig hjertekake med lekkert marsipanlokk til bryllup, morsdag eller Valentine's Day.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En stor hjerteform

Ingredienser

Sukkerbrød:

8 stkegg
200 gsukker
200 ghvetemel
1 tsbakepulver

Til dynking:

1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Sunniva Original Appelsinjuice

Fyll og pynt:

5 dlPiano Vaniljekrem
3 dlsyltetøy, eller rørte bær
5 dlTINE Kremfløte
2 sssukker
750 gmarsipan

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne kaken trenger du en stor hjerteform.
  • Sukkerbrød:

    1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel med bakepulver. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
    2. Smør formen godt og strø med hvetemel. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter . Avkjøl kaken i formen.
    3. Del hjertet i tre lag. Dynk bunnene med melk eller juice.
  • Fyll:

    1. Fyll det ene laget med vispet krem og vaniljekrem, det andre laget med vispet krem blandet med bær eller syltetøy. Dekk hele kaken med et tynt lag krem. Dette må til for at at marsipanen skal feste seg.
  • Pynt:

    1. Kjevle marsipanen til den er ca. 5 millimeter tykk. Før du begynner å kjevle er det smart å strø litt hvetemel på bordet. Dekk kaken med marsipan. Form kantene ved å dra i marsipanen.
    2. Skjær bort overflødig marsipan. Dekorer kaken med for eksempel roseblader og marsipanblomster. Farg litt marsipan med grønn konditorfarge og lag eventuelt noen hvite roser og grønne blader. Friske roseblader er også nydelig å pynte kaken med.

Tips:

Kjevle ut farget marsipan og stikk ut små hjerter med pepperkakeformer. Disse er pene å pynte for eksempel kakefatet med.

Kommentarer