
Brunost-Pavlova med bringebærkrem
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
-
50 grevet TINE® Gudbrandsdalsost
BRINGEBÆRKREM
-
3 dl
-
150 gbringebær (ferske eller frosne)
-
1 pakke
TOPPING
-
100 gbringebær
-
1 dlrevet TINE® Gudbrandsdalsost
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
Tips
For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for.
-
4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
6
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
-
7
Tin frosne bringebær og la renne godt av.
-
8
Pisk fløte nesten stiv og bland inn bær, pisk til helt stiv. Rør romtemperert vaniljekrem glatt og bland forsiktig inn kremen.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
9
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær og revet brunost. Server med en gang.