Brunost-Pavlova med bringebærkrem

(9)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Brunost i marengsbunnen gir en herlig karamellsmak som smaker deilig til syrlige bringebær. Gjenta smakskombinasjonen som pynt og du har en helt spesiell pavlova til en helt spesiell anledning.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
50 grevet TINE Gudbrandsdalsost Original

BRINGEBÆRKREM

3 dlTINE Kremfløte
150 gbringebær (ferske eller frosne)
1 pakkePiano Vaniljekrem

TOPPING

100 gbringebær
1 dlrevet TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  • MARENGSBUNN

    1. Start med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn revet brunost. Ha marengsmassen ut på stekebrett med bakepapir og form den til en 26 cm rund bunn.

      Tips:

      For perfekt størrelse: Tegn gjerne opp en sirkel på 26 cm på baksiden av bakepapiret for. 

    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
  • VED SERVERING

    1. Tin frosne bringebær og la renne godt av.
    2. Pisk fløte nesten stiv og bland inn bær, pisk til helt stiv. Rør forsiktig inn kald vaniljekrem.

      Tips:

      Det er viktig at fløte og vaniljekrem er kald, ellers blir den for rennende.

    3. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær og revet brunost. Server med en gang.

Tips:

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt, fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Kommentarer

  Legg til kommentar