
OL-kaken
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sukkerbrødet
-
5 stkegg
-
150 gsukker
-
150 ghvetemel
-
100 ggrovhakkede valnøtter (kan sløyfes)
-
1 tsbakepulver
Daim-fyllet
-
2 dl
-
1 poseDaim-kuler evt grovhakket Daim-sjokolade
-
10 stkjordbær i skiver
Valnøtt-fyllet
-
2 dl
-
100 ggrovhakkede valnøtter
Dynking av bunnene
-
1 dlTINE® Fettfri Skummetmelk eller appelsinjuice/eplejuice
Pynt til kaken
-
3 dl
-
3 dljordbær eller bringebær
-
1 dlblåbær
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på 24 cm i diameter
-
2
Visp egg og sukker godt til en lett og luftig eggedosis. Grovhakk valnøttene og ha de i den ferdige eggedosisen.
-
3
Sikt i hvetemel blandet med bakepulver. Rør forsiktig til alt er blandet i eggedosisen. Hell deigen i den godt smurte kakeformen.
-
4
Stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
Daim-fyllet
-
5
Visk kremfløten til du får en luftig krem. Vend inn en pose med Daim-kuler. Alternativt kan du grovhakke vanlig Daim eller annen god sjokolade.
-
6
Skjær jordbærene i skiver. Her kan du bruke andre bær eller ferdig syltetøy, dersom du ønsker det.
Valnøtt-fyllet
-
7
Visk kremfløten til du får en luftig krem. Grovhakk valnøttene og vend dem inn i den gode kremen.
Dynking av bunnene
-
8
Del sukkerbrødet i tre lag med en spiss kniv. Legg første del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk denne bunnen lett med melk eller juice.
-
9
Dynk kakelagene etter hvert som de legges på fatet. På det ene laget har du på Daim-fyllet og skivede jordbær. På det andre fyllet tar du godt med valnøttkrem.
Pynting av kaken
-
10
Legg på topplaget. Visp kremen lett og luftig. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
-
11
Del jordbærene i to eller tre avhengig av størrelsen på hvert bær. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønster slik du ser på bildet (du kan klikke på bildet for å se det i sin helhet). Sprøyt så kremen rundt for å dele inn bærene i flaggets farger. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.
Tips
-
12
Kjøp noen gullpenger på f eks Nille og pynt kaken med "OL-medaljer" i tillegg til bærene i de norske fargene.