Ostekake med pepperkaker
Her er en oppskrift på en litt annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.
Middels•1 t 15 min•1 personer
Ingredienser
Ostekakebunn
- 15 stykk middels/store pepperkake
Fromasj
- 4 stykk egg
- 3 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 0.5 dl flytende honning
- 1 stykk vaniljestang
Topping
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 dl melis
- 1 ss sitron
- 1 dl fryste tyttebær
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter.
I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.
Bunn til ostekaken
1
Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
Fyllet
1
Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
2
Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet.
Kaken stivner helt når den avkjøles.
Glasur/topping
1
Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
Før servering
1
La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær.
Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.