Ostekake med pepperkaker

Ostekake med pepperkaker

13
  • Middels
  • 75 min
Her er en oppskrift på en annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

Ingredienser

Ostekakebunn

15 stk middels/store pepperkaker

Fromasj

4 stk egg
600 g TINE Kremgo® Naturell
½ dl flytende honning
1 stk vaniljestang

Topping

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ dl melis
1 ss sitron
1 dl fryste tyttebær

Ved servering

5 stk pepperkaker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
  2. Fyllet

    1. Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
    2. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.
  3. Glasur/topping

    1. Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
  4. Før servering

    1. La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Kommentarer

  • Elin

    4 år siden
    Hei, laget kaken igjen i dag, men med annen kjeks enn pepperkaker og med mandarinbåter, men bunnen smuldret opp, så neste gong trur eg komme til å ha smør i bunnen, selv om kaken skal stekes??

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Elin, Jeg har ikke prøvd å lage denne kaken med annen kjeks enn pepperkake, men litt smør skader da ikke ;) Bedre lykke neste gang.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat