Ostekake med pepperkaker

Ostekake med pepperkaker

Kommentarer 13
  • Middels
  • 75 min
Her er en oppskrift på en annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ostekakebunn

15 stk middels/store pepperkaker

Fromasj

4 stk egg
600 g TINE Kremgo’® Naturell
½ dl flytende honning
1 stk vaniljestang

Topping

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ dl melis
1 ss sitron
1 dl fryste tyttebær

Ved servering

5 stk pepperkaker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.
  1. Bunn til ostekaken

    1. Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
  2. Fyllet

    1. Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
    2. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.
  3. Glasur/topping

    1. Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
  4. Før servering

    1. La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elin

    3 år siden
    Hei, laget kaken igjen i dag, men med annen kjeks enn pepperkaker og med mandarinbåter, men bunnen smuldret opp, så neste gong trur eg komme til å ha smør i bunnen, selv om kaken skal stekes??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elin, Jeg har ikke prøvd å lage denne kaken med annen kjeks enn pepperkake, men litt smør skader da ikke ;) Bedre lykke neste gang.

      Kommenter  (0)


  • Anne Katrine

    3 år siden
    Går det ann å bruke feks kakemenn i stedet for pepperkaker tro? :)

    Kommenter  (0)


  • Elin

    3 år siden
    Laget kaken i dag, servere den til kaffen i mårå, så eg er spent på kaken, det gikk greit, men syns bunnen smuldra litt til tross steking

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elin, Hvordan ble ostekaken tilslutt? :)

      Kommenter  (0)

      • Elin

        3 år siden
        Den ble godt mottat, var kjempegod??

        Kommenter  (0)


  • Elin

    3 år siden
    Trenge ikkje bunnen smør, slik at den ikkje smuldre opp og kan kaken fryses en uke eller en halv uke før julaften ?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Elin, Denne ostekaken skal stekes, i motsetning til andre ostekaker som ikke trenger steking. Derfor trenger du ikke smør i bunnen, da bunnen setter seg under stekingen. Du kan fint fryse kaken :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Magdalena

    5 år siden
    Hei! skal det ikke være annet enn pekkerkake-smuler som bunn? vil ikke denne bare smuldre opp, om man ikke presser den ned med smør?

    Kommenter  (0)


  • Meg

    6 år siden
    Kan denne serveres dagen etter?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei! Ja, denne ostekaken kan du veldig fint servere dagen etter også! Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • carlie

    6 år siden
    Hvor mye smør i punkt 5?

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Carlie. Det skal ikke være smør i denne glasuren/toppingen, men jeg skjønner at ordlyden "(...) sitronsaft og melis og smør på den lunkne kaken. " kan misforstås. Det vi mente her er at det skal smøres/bres over den lunkne kaken. Jeg har endret dette i fremgangsmåten. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat