Ostekake med pepperkaker

(19)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Her er en oppskrift på en annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ostekakebunn

15 stkmiddels/store pepperkaker

Fromasj

4 stkegg
600 gTINE Kremgo’® Naturell
½ dlflytende honning
1 stkvaniljestang

Topping

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ dlmelis
1 sssitron
1 dlfryste tyttebær

Ved servering

5 stkpepperkaker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.
  • Bunn til ostekaken

    1. Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
  • Fyllet

    1. Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
    2. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.
  • Glasur/topping

    1. Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
  • Før servering

    1. La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Kommentarer