Ostekake med pepperkaker
Middels•75 min min
Her er en oppskrift på en litt annerledes ostekake som vi har brukt mye pepperkake i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekakebunn
-
15 stkmiddels/store pepperkaker
Fromasj
-
4 stkegg
-
3 pakker
-
½ dlflytende honning
-
1 stkvaniljestang
Topping
-
2 dl
-
½ dlmelis
-
1 sssitron
-
1 dlfryste tyttebær
Ved servering
-
5 stkpepperkaker
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.
Bunn til ostekaken
-
2
Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
Fyllet
-
3
Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.
-
4
Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles.
Glasur/topping
-
5
Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.
Før servering
-
6
La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.