Gelékake

Gelékake

22
 • Middels
 • 260 min
 • 45 min
Nydelig gelekake med jordbær og vaniljekrem. Husk at kaken må stå kaldt noen timer til geléen stivner. Holder til ca. 10 porsjoner.

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm

Hjemmelaget sukkerbrød

5 stk egg
150 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ½ ts bakepulver

Fyll og gelelokk

½ l Piano® Rød Gelé
5 dl Piano® Original Vaniljekrem
5 dl friske eller frosne jordbær

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform/springform, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 170 °C.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i godt smurt form.
  3. Stek sukkerbrødet i ca. 45 minutter og avkjøl på rist med formen opp ned.
  4. Del bunnen i 3 lag med en skarp kniv. Det nederste laget blir oftest det jevneste og peneste. Spar dette derfor som topp til slutt.
  5. Smelt gelé i en kjele på komfyren. La det avkjøles. Legg det første kakebunnlaget på et kakefat. Dynk alle kakelagene med 1/3 av geléen.
  6. Fordel vaniljekrem mellom lagene og legg de oppå hverandre. Etter at du har satt på det øverste laget, setter du kanten på en rund kakeform rundt kaken, gjerne litt høyt opp, slik at geléen ikke renner ut.
  7. Legg bærene på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geleen (som fremdeles skal være flytende). Bruker du frosne bær, tar du dem rett fra fryseren og legger dem på kaken. Da stivner geleen raskere. Sett kaken kjølig slik at geleen stivner helt før du fjerner springformen og kaken serveres. Det tar ca. 3 timer.
   Tips!

   Det er viktig at springformen presser godt rundt kaken, slik at gelé ikke flyter ned og ut langs kanten.

Tips!

Du kan variere med gelétype og bær. Prøv for eksempel bringebærgelé og bringebær. Du kan også gjøre kaken ekstra festfin med vispet kremfløte, både i og rundt kaken.

Kommentarer

 • Anne

  3 år siden
  Jeg har også problemet med at geleen slipper taket og "raser" ned på kanten, og det ser ikke så fint ut. Er det kake til en stor dag så er det ikke så gøy at dette skjer. Kan det være lurt å ikke legge bær helt ute på kanten og evt legge mindre bær der? Jeg skal lage en i str. 42 x 36 cm snart, og jeg håper at geleen ligger på plass. Noen som har noen tips?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Anne, Du har et godt poeng og for å være helt sikker på at geleen skal bli bra, så kan du tilsette to gelatinplater ekstra i den, for jeg mener det er viktig å fordele bærene på hele kake. Lykke til :)

    (4)


 • Thea

  3 år siden
  Hei! Jeg lagde kaka og alt gikk veldig bra, men når jeg tok bort kakeform kanten etter den hadde stått i 7-8 t i kjøleskapet, da datt noe av geléen. Det var ikke mye, men det ser ikke veldig bra ut. Hvorfor datt geléen? Hva har jeg gjort galt? Jeg brukte en større kakeform (28 cm) og jeg brukte en liter gelée. Det var ferdiglagd Piano gelée. Kan du hjelpe meg med noen tips? Jeg må snart holde barnebursdag. Takk!

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Thea, Det er ikke godt å si hvorfor noe av geleen løsnet fra kaken, men det er mulig at noen av jordbærene har sluppet litt bærsaft og at dette gjorde geleen svak på noen områder. Jeg regner med at kaken smakte kjempegodt så da gjorde det kanskje ikke så mye?

    (0)


 • Roy

  4 år siden
  Hva skal man smøre springformen med? Smeltet smør?

   (0)

  • Hilsen kokkene fra Melkerampa

   4 år siden
   Hei Roy, Noen bruker formfett, andre pensler med smeltet smør mens jeg gnir romteperert smør på formen. Muligheten er mange og ingenting er feil. Lykke til :)

    (3)


 • Roy

  4 år siden
  Hei! Hvor mye er disse tingene i dl? 150 g sukker, 100g hvetemel og 50g potetmel?

   (0)

  • Hilsen kokkene fra Melkerampa

   4 år siden
   Hei Roy, 150 gram sukker tilsvarer 2 dl, 100 gram hvetemel er ca 1,5 dl og 50 gram potetmel er litt under 1 dl. Lykke til :)

    (1)


 • Førstegangsbaker

  5 år siden
  Til dere som skriver oppskrifter Mens dere skriver, prøv å tenke på at dere skriver til folk som kanskje aldri har bakt en kake eller satt sine bein i et kjøkken før. Eller til idioter som meg. Det er sikkert rimelig innlysende for den jevne gelèkakebaker at gelèen skal være nesten stivnet før den helles over kaken, men for meg som aldri før i mitt liv har bakt en bløtkake - langt mindre med gelèlokk - tenkte jeg at jeg skulle følge oppskriften. Dermed gjorde jeg som det stod: helte FLYTENDE avkjølt gelè oppå kaken. I tilfelle noen lurer: Dette er IKKE en god idè! Det skal sies at jeg avvek fra oppskriften ved at jeg laget min egen gelè istedenfor å smelte en ferdig en. Men siden jeg som nevnt aldri har gjort dette før tenkte jeg at det ikke kunne gjøre noen forskjell om det var flytende SMELTET gelè eller flytende LAGET gelè. Tydeligvis var det en STOR forskjell, for min kake har IKKE noe 'lokk', men bare masse løse bær på toppen, og er badet i rennende gelè som flyter stadig mer utover i kjøleskapet. Så dette frister ikke akkurat til gjentakelse!

   (1)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei, At kakeformen må presse godt rundt kaken, slik at gelé ikke flyter ut burde vi ha presisert bedre i oppskriften. Det var nok her feilen skjedde, og det beklager vi. Jeg tydeliggjør dette i oppskriften med en gang. For tiden jobber vi med å gå gjennom mange av våre oppskrifter for å gi en bedre beskrivelse, derfor er slike tilbakemeldinger viktig for oss.

    (1)


 • Ellen Andrea

  5 år siden
  Hei. Denne kaken har jeg laget mange ganger og den er kjempegod. Jeg har brukt banan i lagene i tillegg til vaniljekrem og det er nydelig. Alltid kaken jeg ikke har noe igjen av.

   (1)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Banan i denne kaken hørtes veldig godt ut, Ellen Andrea :) Takk for tipset!

    (0)


 • Eline

  5 år siden
  Er det slik å forstå at man smelter ferdiggelen?

   (4)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Eline, Ja, det stemmer. Enkelt og godt:)

    (0)


 • Linda

  5 år siden
  Kan man bruke gele pulver?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Linda! Ja, du kan bruke gelepulver i stedet for ferdig Piano gele. Men en av fordelene ved vår Piano Gelè er at den stivner raskere enn annen type. Men denne produktfordelen kan du kompensere på ved å redusere til ca halvparten av vannmengden som du skal bruke til gelepulveret. Da vil den også stivne hurtigere. Lykke til med kakebakingen! Ha en riktig fin 17. mai i morgen!

    (1)


 • Sara

  6 år siden
  Jeg fikk til denne kaken, lett som bare det ved å følge instruksene fra Tine. Den falt rett i smak hos familien :)

   (0)


 • sinna!

  7 år siden
  Bør vel opplyse om at geleen bør være litt stiv for den helles oppå kaka? Når den er flytende renner den til bunn!!! En liten oppmuntring fra Tine hadde kanskje gjort meg blid igjen...

   (5)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei. Geleen tykner litt når den blir avkjølt, og den stivner veldig raskt. Hvis du avkjøler den litt, slik det står i trinn 5, blir den tykkere, men det er viktig at den er litt flytende slik at den dekker kaken når den helles over. Det er lurt å fordele litt og litt gelé over bærene før du heller over alt. Da stivner det raskere. Beklager så veldig mye at du ikke resulatet ble som du ønsket og håpet!

    (4)

   • heidi

    3 år siden
    Kjempelett kake å lage. Men vær obs, la geleen tykne ganske mye før du heller på, skal så vidt være flytende. Man kan uansett smøre den utover med en slikkepott eller lignende. Kanongod kake, spesielt med bananfyll blandet i kremen mellom lagene :-)

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

     3 år siden
     Hei Heidi, Enig med deg, kanongod kake! God bakst videre!

      (2)

     • Kalorigal

      2 år siden
      Hvor mange kcal er det i ett normalt stykke med denne kaken?

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat