Gelékake

Gelékake

22
 • Middels
 • 260 min
 • 45 min
Nydelig gelekake med jordbær og vaniljekrem. Husk at kaken må stå kaldt noen timer til geléen stivner. Holder til ca. 10 porsjoner.

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm

Hjemmelaget sukkerbrød

5 stk egg
150 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ½ ts bakepulver

Fyll og gelelokk

½ l Piano® Rød Gelé
5 dl Piano® Original Vaniljekrem
5 dl friske eller frosne jordbær

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform/springform, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 170 °C.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i godt smurt form.
  3. Stek sukkerbrødet i ca. 45 minutter og avkjøl på rist med formen opp ned.
  4. Del bunnen i 3 lag med en skarp kniv. Det nederste laget blir oftest det jevneste og peneste. Spar dette derfor som topp til slutt.
  5. Smelt gelé i en kjele på komfyren. La det avkjøles. Legg det første kakebunnlaget på et kakefat. Dynk alle kakelagene med 1/3 av geléen.
  6. Fordel vaniljekrem mellom lagene og legg de oppå hverandre. Etter at du har satt på det øverste laget, setter du kanten på en rund kakeform rundt kaken, gjerne litt høyt opp, slik at geléen ikke renner ut.
  7. Legg bærene på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geleen (som fremdeles skal være flytende). Bruker du frosne bær, tar du dem rett fra fryseren og legger dem på kaken. Da stivner geleen raskere. Sett kaken kjølig slik at geleen stivner helt før du fjerner springformen og kaken serveres. Det tar ca. 3 timer.
   Tips

   Det er viktig at springformen presser godt rundt kaken, slik at gelé ikke flyter ned og ut langs kanten.

Tips

Du kan variere med gelétype og bær. Prøv for eksempel bringebærgelé og bringebær. Du kan også gjøre kaken ekstra festfin med vispet kremfløte, både i og rundt kaken.

Kommentarer

 • Anne

  4 år siden
  Jeg har også problemet med at geleen slipper taket og "raser" ned på kanten, og det ser ikke så fint ut. Er det kake til en stor dag så er det ikke så gøy at dette skjer. Kan det være lurt å ikke legge bær helt ute på kanten og evt legge mindre bær der? Jeg skal lage en i str. 42 x 36 cm snart, og jeg håper at geleen ligger på plass. Noen som har noen tips?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Anne, Du har et godt poeng og for å være helt sikker på at geleen skal bli bra, så kan du tilsette to gelatinplater ekstra i den, for jeg mener det er viktig å fordele bærene på hele kake. Lykke til :)

    (4)


Det er mye kjærlighet i god mat