Eplesufflé
Sufflé kan være et risikoprosjekt, men velger du denne oppskriften, er du nesten garantert å lykkes.
Middels•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
- 1 ss TINE® Meierismør
- 3 stykk syrlige eple
- 1 ss kanel
- 2 ss sukker
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem, (en pakke)
- 3 stykk egg
- 1 ss maizena
Tilbehør
- 3 dl vispet TINE® Kremfløte, eller lett dessertfløte
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en suffléform på ca 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Smelt smør, og pensle formen med smør.
3
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær resten i biter.
4
Legg eplene i den smurte suffléformen, og dryss over kanel og sukker.
5
Skill eggene. Bland vaniljekrem, eggeplommer og maizena. Stivpisk eggehvitene, og vend dem inn i blandingen. Hell røren over eplene i suffléformen.
6
Stek suffléen i ca. 50 minutter. Server straks, gjerne med litt pisket krem til.
TipsHusk at gjestene skal vente på suffléen, og ikke suffléen på gjestene.