Vaniljeruter
Middels•100 min25 min
Saftig og lekker gjærbakst med vaniljefyll som smaker kjempegodt. Du baker de ut i en langpanne og serverer i passe store ruter. Enkelt og praktisk.
Ingredienser
Antall stykker
Gjærdeig:
-
50 ggjær
-
3 dl
-
¾ dlsukker
-
2 stkegg
-
150 gsmeltet TINE® Meierismør (avkjølt)
-
12 dlhvetemel (ca.)
-
5 dl
Fyll:
-
75 g
-
1 ½ dlmelis
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Glasur:
-
2 dlmelis
-
1 ssvann
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en langpanne, 30x40 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den kalde melken. Tilsett sukker, egg, smør og det meste av melet. Arbeid til en smidig deig. Bruk alt melet hvis det er nødvendig. La deigen hvile ca. 15 minutter.
-
3
Kjevle halvparten av deigen til 30 x 40 cm rektangel. Legg den i langpannen som er kledd med bakepapir. Smør på vaniljekremen.
-
4
Kjevle ut resten av deigen. Smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden. Skjær i 24 biter som du legger i rader på deigen som er dekket med vaniljekrem.
-
5
La det heve 1 time. Pensle med egg og stek litt ned i ovnen ca. 25 minutter. Avkjøl.
-
6
Bland melis og vann til glasur og smør over. Skjær opp i passe store ruter og server.