Vaniljeruter
Saftig og lekker gjærbakst med vaniljefyll som smaker kjempegodt. Du baker de ut i en langpanne og serverer i passe store ruter. Enkelt og praktisk.
Middels•1 t 40 min•1 personer
Ingredienser
Gjærdeig:
- 50 g gjær
- 3 dl kald TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.75 dl sukker
- 2 stykk egg
- 150 g smeltet TINE® Meierismør, (avkjølt)
- 12 dl hvetemel, (ca.)
- 5 dl Piano® Vaniljekrem til steking
Fyll:
- 75 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl melis
Slik gjør du
1
Du trenger en langpanne, 30x40 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den kalde melken. Tilsett sukker, egg, smør og det meste av melet. Arbeid til en smidig deig. Bruk alt melet hvis det er nødvendig. La deigen hvile ca. 15 minutter.
3
Kjevle halvparten av deigen til 30 x 40 cm rektangel. Legg den i langpannen som er kledd med bakepapir. Smør på vaniljekremen.
4
Kjevle ut resten av deigen. Smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden. Skjær i 24 biter som du legger i rader på deigen som er dekket med vaniljekrem.
5
La det heve 1 time. Pensle med egg og stek litt ned i ovnen ca. 25 minutter. Avkjøl.
6
Bland melis og vann til glasur og smør over. Skjær opp i passe store ruter og server.
TipsVed all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.