
Vaniljeruter
Saftig og lekker gjærbakst med vaniljefyll som smaker kjempegodt. Du baker de ut i en langpanne og serverer i passe store ruter. Enkelt og praktisk.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Gjærdeig:
Pensling:
Glasur:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en langpanne, 30x40 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den kalde melken. Tilsett sukker, egg, smør og det meste av melet. Arbeid til en smidig deig. Bruk alt melet hvis det er nødvendig. La deigen hvile ca. 15 minutter.
- 3
Kjevle halvparten av deigen til 30 x 40 cm rektangel. Legg den i langpannen som er kledd med bakepapir. Smør på vaniljekremen.
- 4
Kjevle ut resten av deigen. Smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden. Skjær i 24 biter som du legger i rader på deigen som er dekket med vaniljekrem.
- 5
La det heve 1 time. Pensle med egg og stek litt ned i ovnen ca. 25 minutter. Avkjøl.
- 6
Bland melis og vann til glasur og smør over. Skjær opp i passe store ruter og server.
Tips
Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



