Vaniljeruter

Vaniljeruter

13
  • Middels
  • 100 min
  • 25 min
Saftig og lekker gjærbakst med vaniljefyll som smaker kjempegodt. Du baker de ut i en langpanne og serverer i passe store ruter. Enkelt og praktisk.

Ingredienser

Gjærdeig:

50 g gjær
3 dl kald Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
¾ dl sukker
2 stk egg
150 g smeltet TINE Meierismør (avkjølt)
12 dl hvetemel (ca.)
5 dl Piano® Vaniljekrem til steking

Fyll:

75 g TINE Meierismør
1 ½ dl melis

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Glasur:

2 dl melis
1 ss vann

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 30x40 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den kalde melken. Tilsett sukker, egg, smør og det meste av melet. Arbeid til en smidig deig. Bruk alt melet hvis det er nødvendig. La deigen hvile ca. 15 minutter.
    3. Kjevle halvparten av deigen til 30 x 40 cm rektangel. Legg den i langpannen som er kledd med bakepapir. Smør på vaniljekremen.
    4. Kjevle ut resten av deigen. Smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden. Skjær i 24 biter som du legger i rader på deigen som er dekket med vaniljekrem.
    5. La det heve 1 time. Pensle med egg og stek litt ned i ovnen ca. 25 minutter. Avkjøl.
    6. Bland melis og vann til glasur og smør over. Skjær opp i passe store ruter og server.
Tips

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Kommentarer

  • Erlend

    2 år siden
    Kan de fryses?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Erlend,

      Gjærbakst kan fryses, men smakes alltid best fersk :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat