Vaniljeruter

Vaniljeruter

Kommentarer 13
  • Middels
  • 100 min
  • 25 min
Saftig og lekker gjærbakst med vaniljefyll som smaker kjempegodt. Du baker de ut i en langpanne og serverer i passe store ruter. Enkelt og praktisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig:

50 g gjær
3 dl kald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¾ dl sukker
2 stk egg
150 g smeltet TINE Meierismør (avkjølt)
12 dl hvetemel (ca.)
5 dl Piano® Vaniljekrem til steking 0,5 l

Fyll:

75 g TINE Meierismør
1 ½ dl melis

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Glasur:

2 dl melis
1 ss vann

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 30x40 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den kalde melken. Tilsett sukker, egg, smør og det meste av melet. Arbeid til en smidig deig. Bruk alt melet hvis det er nødvendig. La deigen hvile ca. 15 minutter.
    3. Kjevle halvparten av deigen til 30 x 40 cm rektangel. Legg den i langpannen som er kledd med bakepapir. Smør på vaniljekremen.
    4. Kjevle ut resten av deigen. Smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden. Skjær i 24 biter som du legger i rader på deigen som er dekket med vaniljekrem.
    5. La det heve 1 time. Pensle med egg og stek litt ned i ovnen ca. 25 minutter. Avkjøl.
    6. Bland melis og vann til glasur og smør over. Skjær opp i passe store ruter og server.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Erlend

    10 måneder siden
    Kan de fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Erlend,

      Gjærbakst kan fryses, men smakes alltid best fersk :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Maja

    2 år siden
    Hva skal man gjøre med fyllet? Smelte smøret? Romtemperert? Og bare blandes med melisen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maja, Smøret skal være romtemperert slik at det er enkelt å røre sammen med melisen :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Christine

    2 år siden
    Hei. Jeg prøvderg på denne idag og ser at flere ikke har hatt nok deig til formen. Jeg lot deigen heve i ca 2 timer og fikk tilogmed flere boller til toppen :).

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Christine, Takk for tilbakemldingen og deling av tipset ditt :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    3 år siden
    Heisann. Dere kunne vel ikke tatt bilder slik dere gjorde med kanelknutet? Ble veldig forvirret hvordan dette skal brettes samen :(

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Silje, Jeg spiller dette videre til kollegaene min. Tusen takk for innspillet :)

      Kommenter  (4)


  • SOLFRID BRENNE STRAND

    3 år siden
    Kjempegooood!! Deigen holdt ikke til min form heller. Halvparten av deigen var ikke nok til å lage boller til å legge opp på vaniljekremen. Jeg hadde i ei litt mindre form.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Solfrid, Så utrolig kjekt å høre at du likte oppskriften. Når det gjelder fordelingen mellom bollene oppå og deigen under, så gjør man seg erfaringer underveis og tilpasser til neste gang ;)

      Kommenter  (0)


  • Solveig Karlsen

    3 år siden
    Deigen holdt ikke til min 30x40 cm men god

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Solveig, Vi skal testbake oppskriften for å justere oppskriften slik at den blir korrekt. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Renate

    7 år siden
    Helt super oppskrift og kjempe gooood!! Skal bakes til 17. mai hvertfall :)))

    Kommenter  (9)


Det er mye kjærlighet i god mat