Skolebrød

Skolebrød

Kommentarer 144
  • Enkel
  • 70 min
Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt. Av denne oppskriften blir det 12 store eller 16 små og saftige skolebrød. Det er opp til bakeren å bestemme.

Antall porsjoner

Ingredienser

Oppskrift på skolebrød

100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel (ca.)

Til pensling:

1 stk sammenvispet egg

Fyll:

3 dl Piano® Vaniljekrem til steking

Glasur:

2 dl melis
2 ts eggehviter (ca)
2 ts vann (ca)

Til å dyppe i:

2 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, 2/3 av melet, bakepulver, salt og kardemomme. Rør godt til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
    2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 225 °C.
    4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.
Tips!

Melmengde i gjærdeiger er alltid omtrentlig. Begynn alltid med minste mengde mel. Juster så med mer slik at deigen får riktig konsistens.

Kommentar

Kommentarer

  • Hava

    2 måneder siden
    Hei er det søt gjær eller vanlig gjær som blir brukt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Hava,

      I denne oppskriften har vi brukt vanlig gjær, men du kan godt bruke søt gjær om du ønsker det :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Madicken

    3 måneder siden
    Er det mulig å ha perlesukker på toppen eller vil det ødelegge vaniljekremen

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Madicken,

      Du kan bruke perlesukker om du ønsker, men anbefaler da å prøve å unngå å få dette på vaniljekremen.

      Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Ronja

    5 måneder siden
    2 ts eggehviter? Er det en skrivefeil eller skal jeg ta 2 ts av en eggehvite fra et egg?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Ronja,

      Det stemmer som det står i oppskriften; 2 ts eggehviter :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Kitty

    6 måneder siden
    Nam nam??

    Kommenter  (1)


  • Frida

    11 måneder siden
    Beste skolebollene jeg noensinne har bakt, fantastisk oppskrift, takk!

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Så hyggelig å høre! Ja, de blir helt fantastiske :) God bakst videre!

      Kommenter  (2)


  • Malene

    1 år siden
    Hvilken rad skal desse stekest på?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Malene,

      En god huskeregel er at hvis det ikke står annet betyr det som regel alltid over- og undervarme, midt i ovenen :) Dette gjelder også her! God bakst!

      Kommenter  (3)


  • Marianne

    1 år siden
    Må man bruke helmelk? Og går det greit om det bare er vanlig kardemomme krydder men ikke malt kardemomme?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marianne, Du kan godt bruke annen melk enn Helmelk, men jeg anbefaler deg å bruke malt kardemomme for å ikke få ''biter'' av kardemomme i skolebrødene dine :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


  • Aina

    2 år siden
    Hei! Er disse greie å fryse? :)

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aina, Du kan fint fryse disse :) Eneste er at vaniljekremen kan få en seig hinne etter frysing. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Andrea

    2 år siden
    Går det og bruke vanilje saus isteden for vanilje krem

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Andrea, Vaniljesaus er ikke like tykt som vaniljekrem og det kan da fort bli veldig klissete. Anbefaler deg å bruke vaniljekrem :) God bakst!

      Kommenter  (2)

      • Trine

        12 måneder siden
        Bland litt maizena mel i vaniljesausen så blir den tykkere. Da kan den brukes i skolebrød ??

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          11 måneder siden
          Takk for at du deler dine erfaringer med alle oss, Trine :)

          Kommenter  (1)


  • Ingunn

    2 år siden
    Kjempefin deig- den ble smidig og lett å jobbe med.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig å høre at du ble fornøyd,Ingunn :) Enig med deg om at det er en veldig god deig å jobbe med! God bakst videre!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat