Skolebrød

Skolebrød

164
  • Enkel
  • 70 min
Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt. Av denne oppskriften blir det 12 store eller 16 små og saftige skolebrød. Det er opp til bakeren å bestemme.

Ingredienser

Oppskrift på skolebrød

100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel (ca.)

Til pensling:

1 stk sammenvispet egg

Fyll:

3 dl Piano® Vaniljekrem til steking

Glasur:

2 dl melis
2 ts eggehviter (ca)
2 ts vann (ca)

Til å dyppe i:

2 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, 2/3 av melet, bakepulver, salt og kardemomme. Rør godt til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
    2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 225 °C.
    4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.
Tips!

Melmengde i gjærdeiger er alltid omtrentlig. Begynn alltid med minste mengde mel. Juster så med mer slik at deigen får riktig konsistens.

Kommentarer

  • Evelyn

    1 måneder siden
    Hei, lurer på om det går an å bruke søtningsmiddel fra Natreen istedefor vanlig sukker?

     (0)


  • Cornelius

    3 måneder siden
    best bollen. eg har ikkje smakt end men den ser god ut…

     (0)


  • Frida

    4 måneder siden
    Kan man fryse ned disse?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det går fint å fryse dem, ja! Men smaker best ferske. :)

       (1)


  • Julia

    4 måneder siden
    Hvor mye tørrgjær må jeg bruke. Jeg kan ikke få tak i vanlig gjær hvor jeg bor.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Julia!

      En klump med ferskgjær kan erstates med en pose med tørrgjær. :)

       (0)


  • Bakemesteren

    5 måneder siden
    Var veldig godt🍩🍮🥧

     (1)


  • Lasse

    5 måneder siden
    Dette er den beste oppskriften jeg har brukt. Bollene ble luftig og saftige

     (1)


  • Lisa Jacobsen

    6 måneder siden
    I shall serve these Saturday morning and am wondering if I can make them a day before or if any of the steps can be made ahead of time so as to not have quite so much to do before breakfast.
    Tusen Takk!

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hi Lisa,

      You can make make the Schoolbuns the day before :) Enjoy!

       (0)

      • Lisa

        6 måneder siden
        Thank you so much!
        Can you recommend the best way to store them and how to reheat?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          6 måneder siden
          Hello again,

          You can store them in a plastic bag on the kitchen counter, but advise you to wait to keep your sugar and coconut to the right before you serve. We do not recommend heating them again as they can get dry. Good luck :)

           (0)

          • Lisa

            6 måneder siden
            You're the best! Thank you so much for the help!

             (0)


  • Victoria

    6 måneder siden
    Kan man bruke den blå vaniljekremen fra Piano? Kjøpte feil og bollene står til hev nå...

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Victoria, Du kan fint bruke den blå vaniljekremen :) God bakst!

       (0)


  • Ingvild

    7 måneder siden
    Beste oppskriften , bruker den alltid
    😊 Takk ❤

     (2)


  • Anne

    7 måneder siden
    Er kjempeskuffet 😕. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, og vært ekstra nøye med heving og etterheving. Resultatet ble som alltid før : den gule kremen ser ut som ett vulkanutbrudd.

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Anne!

      Så leit at bollene dine ser ut som vulkanutbrudd. Et lite tips er å lage en skikkelig god grop i bollene før du har i kremen. Bruk et eggeglass eller lignene så du får en skikkelig bred og god grop som du fyller med vaniljekrem. Ha akkurat passe mengde med vaniljekrem i gropen og sett til etterheving.

      Håper dette kan hjelpe. :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat