Skolebrød
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall stykker
Oppskrift på skolebrød
-
100 g
-
3 ½ dl
-
50 ggjær
-
½ tsbakepulver
-
½ tsmalt kardemomme
-
½ tssalt
-
75 gsukker
-
600 ghvetemel (ca.)
Til pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Fyll:
-
3 dl
Glasur:
-
2 dlmelis
-
2 tseggehviter (ca)
-
2 tsvann (ca)
Til å dyppe i:
-
2 dlkokosmasse
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, 2/3 av melet, bakepulver, salt og kardemomme. Rør godt til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
-
2
Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
-
3
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
4
Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
-
5
Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.