Skolebrød

Skolebrød

156
  • Enkel
  • 70 min
Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt. Av denne oppskriften blir det 12 store eller 16 små og saftige skolebrød. Det er opp til bakeren å bestemme.

Ingredienser

Oppskrift på skolebrød

100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel (ca.)

Til pensling:

1 stk sammenvispet egg

Fyll:

3 dl Piano® Vaniljekrem til steking

Glasur:

2 dl melis
2 ts eggehviter (ca)
2 ts vann (ca)

Til å dyppe i:

2 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, 2/3 av melet, bakepulver, salt og kardemomme. Rør godt til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
    2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 225 °C.
    4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.
Tips!

Melmengde i gjærdeiger er alltid omtrentlig. Begynn alltid med minste mengde mel. Juster så med mer slik at deigen får riktig konsistens.

Kommentarer

  • Lisa Jacobsen

    4 dager siden
    I shall serve these Saturday morning and am wondering if I can make them a day before or if any of the steps can be made ahead of time so as to not have quite so much to do before breakfast.
    Tusen Takk!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 dager siden
      Hi Lisa,

      You can make make the Schoolbuns the day before :) Enjoy!

       (0)

      • Lisa

        3 dager siden
        Thank you so much!
        Can you recommend the best way to store them and how to reheat?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          3 dager siden
          Hello again,

          You can store them in a plastic bag on the kitchen counter, but advise you to wait to keep your sugar and coconut to the right before you serve. We do not recommend heating them again as they can get dry. Good luck :)

           (0)

          • Lisa

            18 minutter siden
            You're the best! Thank you so much for the help!

             (0)


  • Victoria

    4 dager siden
    Kan man bruke den blå vaniljekremen fra Piano? Kjøpte feil og bollene står til hev nå...

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 dager siden
      Hei Victoria, Du kan fint bruke den blå vaniljekremen :) God bakst!

       (0)


  • Ingvild

    15 dager siden
    Beste oppskriften , bruker den alltid
    😊 Takk ❤

     (2)


  • Anne

    1 måneder siden
    Er kjempeskuffet 😕. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, og vært ekstra nøye med heving og etterheving. Resultatet ble som alltid før : den gule kremen ser ut som ett vulkanutbrudd.

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      30 dager siden
      Hei Anne!

      Så leit at bollene dine ser ut som vulkanutbrudd. Et lite tips er å lage en skikkelig god grop i bollene før du har i kremen. Bruk et eggeglass eller lignene så du får en skikkelig bred og god grop som du fyller med vaniljekrem. Ha akkurat passe mengde med vaniljekrem i gropen og sett til etterheving.

      Håper dette kan hjelpe. :)

       (2)


  • Abiha

    1 måneder siden
    Hei! Går det ann å bruke krem og kakefyll vaniljekrem istedenfor skoleboller vaniljekrem??

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Abiha,

      ville ikke brukt krem da den ikke tåler stekingen, men om du har det på etter steking skal det gå helt fint :)

       (2)


  • Hava

    4 måneder siden
    Hei er det søt gjær eller vanlig gjær som blir brukt?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Hava,

      I denne oppskriften har vi brukt vanlig gjær, men du kan godt bruke søt gjær om du ønsker det :) God bakst!

       (1)


  • Madicken

    5 måneder siden
    Er det mulig å ha perlesukker på toppen eller vil det ødelegge vaniljekremen

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Madicken,

      Du kan bruke perlesukker om du ønsker, men anbefaler da å prøve å unngå å få dette på vaniljekremen.

      Lykke til :)

       (1)


  • Ronja

    7 måneder siden
    2 ts eggehviter? Er det en skrivefeil eller skal jeg ta 2 ts av en eggehvite fra et egg?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Ronja,

      Det stemmer som det står i oppskriften; 2 ts eggehviter :) Lykke til!

       (1)


  • Kitty

    8 måneder siden
    Nam nam??

     (2)


  • Frida

    1 år siden
    Beste skolebollene jeg noensinne har bakt, fantastisk oppskrift, takk!

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig å høre! Ja, de blir helt fantastiske :) God bakst videre!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat