Skolebrød

Skolebrød

168
  • Enkel
  • 70 min
Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt. Av denne oppskriften blir det 12 store eller 16 små og saftige skolebrød. Det er opp til bakeren å bestemme.

Ingredienser

Oppskrift på skolebrød

100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel (ca.)

Til pensling:

1 stk sammenvispet egg

Fyll:

3 dl Piano® Vaniljekrem til steking

Glasur:

2 dl melis
2 ts eggehviter (ca)
2 ts vann (ca)

Til å dyppe i:

2 dl kokosmasse

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, 2/3 av melet, bakepulver, salt og kardemomme. Rør godt til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
    2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
    3. Sett stekeovnen på 225 °C.
    4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.
Tips

Melmengde i gjærdeiger er alltid omtrentlig. Begynn alltid med minste mengde mel. Juster så med mer slik at deigen får riktig konsistens.

Kommentarer

  • Siren

    1 måneder siden
    Hei, ang gjær :bruker tørrgjær. Rører jeg den ut i væsken eller i det tørre?
    Eller er det det samme liksom, 🤔🥯

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Når du bruker tørrgjør, Siren! Da kan du ha dette i med det tørre. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat