Prinsessekake
Middels•130 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Prinsessekake
-
100 g
-
3 ½ dl
-
50 ggjær
-
½ tsbakepulver
-
½ tsmalt kardemomme
-
½ tssalt
-
75 gsukker
-
600 ghvetemel (ca.)
Fyll
-
3 dl
-
2 dlrosiner
-
2 ssmalt kanel
Til pensling
-
1 stksammenvispet egg
Melisglasur
-
2 dlmelis
-
2 tseggehviter (ca)
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en liten kjele og hell over melken. Varm til fingervarme, 37°C.
-
2
Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på lunken væske og rør ut gjæren. Tilsett bakepulver, kardemomme, salt og sukker. Elt inn mel til du får en smidig deig som knapt slipper bakebollen.
Heving
-
3
Sett deigen til heving under plast på et lunt sted ca. 45 minutter.
Fyllet og forme boller
-
4
Ta deigen opp på bakebordet og del i to. Kjevle hver deigbit ut til en avlang, rektangulær leiv. Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel. Rull sammen fra langsiden.
-
5
Smør to kakeformer på ca 20-22 cm diameter. Skjær "pølsene" opp i ca 3-4 cm tykke biter og legg dem med litt avstand mellom i kakeformen/springformen.
Etterheving
-
6
Sett prinsessekakene til etterheving i ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
7
Pensle de ferdig hevede kakene med sammenpisket egg.
Steking
-
8
Stek gjærkakene hver sin gang på nederste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Melisglasur
-
9
Rør sammen melis med en liten mengde eggehvite til du får en glatt og fin glasur. Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering. Hvis du ønsker å fryse kaken, bør den fryses uten melisglasur.