Powerboller fra Bakeriet i Lom
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Powerboller fra Bakeriet i Lom
-
125 g
-
5 dl
-
1 stkegg , romtemperert
-
50 gfersk gjær (1 pk)
-
150 gsukker
-
1 kghvetemel (ca)
-
1 tskardemomme
-
1 tssalt
Power
-
25 grosiner
-
25 gtørkede aprikoser
-
25 ghakkede nøtter
-
20 glettkokte havregryn
-
20 gsjokolade
Til pensling
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
Forheving
-
2
La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
Utbaking
-
3
Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Nå skal det kjevles, prøv å få til en litt avlang firkantet form som er omtrent 20 x 50 cm. Så legger du rosiner, nøtter og alt det andre på deigen og brer det utover.
-
4
Rull deigen til en pølse slik at alt fyllet forsvinner inn i deigen. Så skjærer du pølsa i ca 20 biter. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
Etterheving
-
5
Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
-
6
Sett på stekeovnen på 175°C.
-
7
Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter. Avkjøl på rist.