Powerbolle fra bakeriet i Lom

Powerboller fra Bakeriet i Lom

0
10
Enkel120 min
Disse bollene kunne like gjerne hett turboller, men vi synes det var tøffere med powerboller. Enten kan du spise dem slik de er, eller dele dem i to med smør og brunost. Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 powerboller. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Powerboller fra Bakeriet i Lom

Power

  • 25 g
    rosiner
  • 25 g
    tørkede aprikoser
  • 25 g
    hakkede nøtter
  • 20 g
    lettkokte havregryn
  • 20 g
    sjokolade

Til pensling

  • 1 stk
    egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

Forheving

  1. 2

    La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.

Utbaking

  1. 3

    Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Nå skal det kjevles, prøv å få til en litt avlang firkantet form som er omtrent 20 x 50 cm. Så legger du rosiner, nøtter og alt det andre på deigen og brer det utover.

  2. 4

    Rull deigen til en pølse slik at alt fyllet forsvinner inn i deigen. Så skjærer du pølsa i ca 20 biter. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.

Etterheving

  1. 5

    Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.

  2. 6

    Sett på stekeovnen på 175°C.

  3. 7

    Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Del denne oppskriften: