Oppskrift på powerbolle fra bakeriet i Lom
0

Powerboller fra Bakeriet i Lom

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse bollene kunne like gjerne hett turboller, men vi synes det var tøffere med powerboller. Enten kan du spise dem slik de er, eller dele dem i to med smør og brunost. Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 powerboller. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

20

Ingredienser

Powerboller fra Bakeriet i Lom

125 gTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkegg, romtemperert
50 gfersk gjær (1 pk)
150 gsukker
1 kghvetemel (ca)
1 tskardemomme
1 tssalt

Power

25 grosiner
25 gtørkede aprikoser
25 ghakkede nøtter
20 glettkokte havregryn
20 gsjokolade

Til pensling

1 stkegg

Slik gjør du det

  • Sett deigen

    1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
  • Forheving

    1. La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
  • Utbaking

    1. Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Nå skal det kjevles, prøv å få til en litt avlang firkantet form som er omtrent 20 x 50 cm. Så legger du rosiner, nøtter og alt det andre på deigen og brer det utover.
    2. Rull deigen til en pølse slik at alt fyllet forsvinner inn i deigen. Så skjærer du pølsa i ca 20 biter. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
  • Etterheving

    1. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
    2. Sett på stekeovnen på 175°C.
    3. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentarer