
Jordbærsnitter
Enkel•135 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
25 ggjær
-
2 ½ dllunken TINE® Lettmelk 1,0 % fett
-
½ tssalt
-
½ tskardemomme
-
2 ½ sssukker
-
6 ½ dlhvetemel (ca.)
-
75 gmykt TINE® Meierismør
Fyll:
-
50 gkransekakemasse (ca.)
-
1 dljordbærsyltetøy (ca.)
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Du trenger en liten langpanne, 25 x 35 cm.
-
2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Ha i halvparten av melet. Tilsett smør under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
-
3
Arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
-
4
Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i den lille langpannen, som er kledd med bakepapir.
-
5
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemasse og syltetøy. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
-
6
Pensle med sammenpisket egg. Stek formen på nederste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
-
7
Pynt kaken med litt melisglasur og friske jordbær. Skjær kaken i snitter eller ruter ved servering.