Jordbærsnitter

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne langpannekaken er perfekt kaffemat om sommeren, fylt med jordbærsyltetøy og kransekakemasse. Den kan gjerne fryses.

Antall porsjoner

15

Ingredienser

25 ggjær
2 ½ dllunken Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
½ tskardemomme
2 ½ sssukker
6 ½ dlhvetemel (ca.)
75 gmykt TINE Meierismør

Fyll:

50 gkransekakemasse (ca.)
1 dljordbærsyltetøy (ca.)
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Du trenger en liten langpanne, 25 x 35 cm.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Ha i halvparten av melet. Tilsett smør under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
    3. Arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.
    4. Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i den lille langpannen, som er kledd med bakepapir.
    5. Lag små groper i deigen og legg i kransekakemasse og syltetøy. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
    6. Pensle med sammenpisket egg. Stek formen på nederste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
    7. Pynt kaken med litt melisglasur og friske jordbær. Skjær kaken i snitter eller ruter ved servering.

Tips:

Bruk gjerne hjemmelaget jordbærsyltetøy: Rens og skyll 1 kg jordbær. Skjær i biter og legg dem i en kjele. Tilsett 300 g syltesukker og varm under omrøring. La det koke i ca. 5 minutter. Skum syltetøyet og hell det på varme og rene glass. Sett på tett lokk. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.

Kommentarer

  Legg til kommentar