Trønderrose
Middels
1t 35min
En rose til gjestene - ikke bare i Trøndelag. Dette er en klassisk og dekorativ krans fylt med sukker, kanel, mandler og rosiner. Du kan gjerne pynte den med melisglasur. Smaker aller best rykende fersk.
3.8
(47)

Porsjoner
1
500 g 
 hvetemel (ca.)
60 g 
 sukker 
100 g 
½ ts 
 salt 
1 ½ ts 
revet  sitronskall 
2.5 dl 
1 stk 
 egg 
25 g 
 gjær 
Fyll:
2 ½ ss 
halvsmeltet TINE® Meierismør
2 ½ ss 
 sukker 
1 ts 
malt  kanel 
1 dl 
 rosiner (ca.)
0.75 dl 
hakkede  mandler 
Pynt:
1 stk 
sammenvispet  egg 
1 ss 
hakkede  mandler 
Slik gjør du
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Når det gjelder gjærbakst så er alltid melmengden litt omtrentelig. Det er best å begynne med for lite mel og så ha i mer til deigen ikke er klisset, men "slipper bollen" uten å være for hard. Det er lettere å justere en løs gjærdeig med mer mel enn omvendt!





