Horn med kefir, brunost og bringebær
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
1 poseMøllerens Kornbrød
-
50 gbakepulver (ca. 4 ss)
-
5 dl
-
2 ssflytende honning
-
100 gTINE® Meierismør , smeltet
-
300 gTINE® Gudbrandsdalsost , i biter
-
150 gbringebær (ferske eller frosne)
-
1 stkegg til pensling (kan sløyfes)
-
100 gmandelflak (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Hell brødmiksen i en bakebolle. Bland inn bakepulver, kefir, honning og smeltet smør. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Smøret kan alternativt tilsettes usmeltet i terninger mot slutten av eltetiden.
Tips
I deigen benyttes bakepulver og kefir, to ingredienser som sammen bidrar til godt bakverk. Opplever du at deigen er tung å jobbe med, anbefaler vi å elte den litt ekstra.
-
2
Sett ovnen på 200 ºC.
-
3
Del kjøleskapskald brunost i ca. 0,5 cm biter.
-
4
Ha deigen på bakebordet, elt den lett og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv og skjær dem til 6 trekanter.
-
5
Legg på brunost og bringebær. Rull hver trekant sammen fra ytterkanten og inn mot midten til et horn. Plasser hornene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
-
6
Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.
-
7
Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Hornene kan fryses. Hvis de tines 1 time på kjøkkenbenken før du varmer dem på 200 ºC i ca. 5 minutter, vil de smake som nystekt.