Horn med kefir, brunost og bringebær
Horn bakt med kefir gir saftig bakverk med egen syrlighet, som sammen med naturlig søt brunost og bringebær kanskje kan bli din nye hverdagsfavoritt. Med en brødmiks som base går det raskt og enkelt. Oppskriften gir 24 horn som kan fryses, tines og nytes i en travel hverdag.

Ingredienser
Slik gjør du
- 1Hell brødmiksen i en bakebolle. Bland inn bakepulver, kefir, honning og smeltet smør. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Smøret kan alternativt tilsettes usmeltet i terninger mot slutten av eltetiden. Tips I deigen benyttes bakepulver og kefir, to ingredienser som sammen bidrar til godt bakverk. Opplever du at deigen er tung å jobbe med, anbefaler vi å elte den litt ekstra.
- 2Sett ovnen på 200 ºC. 
- 3Del kjøleskapskald brunost i ca. 0,5 cm biter. 
- 4Ha deigen på bakebordet, elt den lett og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv og skjær dem til 6 trekanter. 
- 5Legg på brunost og bringebær. Rull hver trekant sammen fra ytterkanten og inn mot midten til et horn. Plasser hornene på et stekebrett tildekket med bakepapir. 
- 6Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak. 
- 7Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Tips Hornene kan fryses. Hvis de tines 1 time på kjøkkenbenken før du varmer dem på 200 ºC i ca. 5 minutter, vil de smake som nystekt.
Tips





