Horn med kefir, brunost og bringebær

Horn med kefir, brunost og bringebær

0
14
Enkel60 min
Horn bakt med kefir gir saftig bakverk med egen syrlighet, som sammen med naturlig søt brunost og bringebær kanskje kan bli din nye hverdagsfavoritt. Med en brødmiks som base går det raskt og enkelt. Oppskriften gir 24 horn som kan fryses, tines og nytes i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

 1. 1

  Hell brødmiksen i en bakebolle. Bland inn bakepulver, kefir, honning og smeltet smør. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Smøret kan alternativt tilsettes usmeltet i terninger mot slutten av eltetiden.

  Tips

  I deigen benyttes bakepulver og kefir, to ingredienser som sammen bidrar til godt bakverk. Opplever du at deigen er tung å jobbe med, anbefaler vi å elte den litt ekstra.  

 2. 2

  Sett ovnen på 200 ºC.

 3. 3

  Del kjøleskapskald brunost i ca. 0,5 cm biter.

 4. 4

  Ha deigen på bakebordet, elt den lett og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv og skjær dem til 6 trekanter.

 5. 5

  Legg på brunost og bringebær. Rull hver trekant sammen fra ytterkanten og inn mot midten til et horn. Plasser hornene på et stekebrett tildekket med bakepapir.

 6. 6

  Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.

 7. 7

  Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

  Tips

  Hornene kan fryses. Hvis de tines 1 time på kjøkkenbenken før du varmer dem på 200 ºC i ca. 5 minutter, vil de smake som nystekt. 

Tips

Til denne oppskriften er det fint å bruke opp brunostrester. Ta vare på brunostrestene i fryseren og bruk som naturlig søtning i bakverk, revet over havregrøt eller i vaffelrøren. 

Del denne oppskriften: