Fine horn med brie og bringebær
Oppskrift på deilige fine horn fylt med bringebær og brie. Perfekt til helgefrokosten eller til kaffen når du har gjester.
Enkel•2 t•12 personer
Ingredienser
- 60 g TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 25 g fersk gjær
- 400 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 stykk egg, til pensling
- 1 pakke Dovre Norsk Brie
- 12 stykk bringebær
- 1 ss valmuefrø
Slik gjør du
1
Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
2
Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
3
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
4
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
5
Fyll hornene med 250 g brie og 12 bringebær. Legg fyll midt på toppen av hver triangel og rull sammen til horn.
6
Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
7
Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med 1 ss valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Server med ekstra bær hvis du har til overs. Avkjøl på rist.