
Grove horn med smørstekt sopp, Norvegia® og blåmuggost
Perfekte til å spise med en gang, perfekte til å legge til frysa til en gang du skal kose deg med lunsj, matpakke eller tapas.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
- 2
Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
- 3
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
- 4
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
- 5
Lag fyllet med 150 g Norvegia, 100 g blåmuggost og smørstekt sopp. Stek 150 g skivet sopp stekt i smør med litt finhakket hvitløkfedd, persille, salt og pepper til gyllen.
- 6
Legg fyll midt på hver triangel og rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
- 7
Sett ovnen på 220 °C. Pensle hornene med litt hakket persille i egget. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.