Skip to main content

Fine ost- og hvitløkshorn

Enkel
2t

Deilige fine horn med ost, hvitløk og urter. Disse er supre som tilbehør til supper og gryteretter.

3.4
(62)
Next ImageFine ost- og hvitløkshorn

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

25 g
fersk gjær
400 g
hvetemel
1 ss
sukker
1 ts
salt
1 stk
egg til pensling

Hvitløkssmør

200 g
romptemperert TINE® Meierismør
2 stk
moste hvitløksfedd
2 dl
friske hakkede urter
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.

  2. Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.

  3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.

  4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).

  5. Lag hvitløksmør ved å blande mykt smør, moste hvitløkfedd, urter, salt og pepper.

  6. Ha på hvitløkssmør og ost på hvert triangel og rull sammen til horn. Behold litt av hvitløkssmøret til pensling.

  7. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.

  8. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med både egg og hvitløkssmør. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter