Fine ost- og hvitløkshorn
Deilige fine horn med ost, hvitløk og urter. Disse er supre som tilbehør til supper og gryteretter.
Enkel•2 t•12 personer
Ingredienser
- 60 g TINE® Meierismør
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 25 g fersk gjær
- 400 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 stykk egg, til pensling
- 250 g Norvegia® Original
Hvitløkssmør
- 200 g romptemperert TINE® Meierismør
- 2 stykk moste hvitløksfedd
- 2 dl friske hakkede urter
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
1
Smelt smøret og ha i melk. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær i blandingen.
2
Bland sammen mel, sukker og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
3
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
4
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
5
Lag hvitløksmør ved å blande mykt smør, moste hvitløkfedd, urter, salt og pepper.
6
Ha på hvitløkssmør og ost på hvert triangel og rull sammen til horn. Behold litt av hvitløkssmøret til pensling.
7
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
8
Sett ovnen på 220 °C. Pensle med både egg og hvitløkssmør. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.