Ostehorn

Ostehorn

16
51
Enkel130 min
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Ingredienser

Antall stykker

Topping

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.

  2. 2

    Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.

  3. 3

    Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.

    Tips

    Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.

  4. 4

    Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.

  5. 5

    Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.

  6. 6

    Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.

Del denne oppskriften: