tablecloth-basil
Ostehorn
(22)

Ostehorn

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Tablecloth

Ingredienser

Antall stykker

12
100 gTINE Meierismør
5 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 dlhvetemel
2 dlsammalt hvete, fin
1 tssalt
1 tssukker
25 gfersk gjær
300 gNorvegia® Revet

Topping

1 stkegg
100 gNorvegia® Revet
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
    2. Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
    3. Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.
      blue heart
      Tips!

      Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.

    4. Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
    5. Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
    6. Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
blue heart
Tips!

Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff