Ostehorn

Ostehorn

11
  • Enkel
  • 130 min
  • 15 min
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
5 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ts salt
1 ts sukker
25 g fersk gjær
300 g Norvegia® Revet

Topping

1 stk egg
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
    2. Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
    3. Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.
      Tips!

      Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.

    4. Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
    5. Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
    6. Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.

Kommentarer

  • Anne

    2 måneder siden
    Ja , dette hang ikke på greip.
    Måtte dobbeltsjekke oppskriften for å finne hvor jeg hadde gjort feil , da det var en suppeblanding i bollen.
    Definitivt feile mengder i oppskriften her.

     (0)

    • Tanja

      1 måneder siden
      Neida, masse tålmodighet 😉 blir verdens beste ostehorn👍❤

       (0)


  • Christina

    6 måneder siden
    Som de andre sier.. alt for mye væske det blir suppe om du bruker alt.

     (0)

    • Anne , Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Christina!

      Leit å høre at du opplever at deigen blir veldig tynn. Men som skrevet under har vi testbakt denne oppskriften flere ganger ut å finne noe å endre på. Hva med å teste ut denne oppskriften neste gang:https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/horn-med-ost-og-skinke

      God bakst videre:)

































       (0)


  • Stine

    7 måneder siden
    Jeg doblet oppskriften for jeg skal bake 40 horn til sammen, og tester nå denne ut først. Jeg hadde ikke sjans å bruke all den vesken. Jeg er glad jeg tok bare litt og litt i. Og jeg måtte spe på med mel også. For jeg var uheldig og fikk litt for mye av vesken i. Satt igjen med ca 2dl av vesken(melk blandet med smeltet smør) og da har jeg måttet spe på med ca to/tre dl med mel attpåtil. Så jeg lurer på om dere har testet ut denne oppskriften skikkelig?

    Og ja, jeg fulgte den til punkt og prikke fra børjan.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Stine,

      Vi har testet denne oppskriften flere ganger og har ikke funnet noe å endre på. Vi vil teste den igjen snart og gjøre eventuelle endringer om det behøves.

       (0)


  • Anders

    11 måneder siden
    Må være den dårligste oppskriten som finnes på nettet, dette blir jo bare en suppe visst du følger oppskriften

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Anders,

      Kan det hende du har glemt en av mel typene siden du har fått suppe istedenfor en deig?

       (0)

      • Anders

        11 måneder siden
        Nei, hadde selvfølgelig begge mel typene

         (0)

    • C

      10 måneder siden
      Det samme skjedde her! Måtte nesten doble mengden mel.

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        10 måneder siden
        Hei C, Det er leit å høre at du ikke fikk det resultatet du ønsket.

        Vi vil prøve å test bake denne igjen og gjøre eventuelle endringer på oppskriften om det trengs.

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat