Ostehorn
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.
Enkel•2 t 10 min•12 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 5.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 8 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvete, fin
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 25 g fersk gjær
- 300 g Norvegia® Revet
Topping
- 1 stykk egg
- 100 g Norvegia® Revet
Slik gjør du
1
Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
2
Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
3
Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.
TipsHar du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.
4
Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
5
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
6
Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
TipsFyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.