Ostehorn

Ostehorn

12
  • Enkel
  • 130 min
  • 15 min
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
5 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ts salt
1 ts sukker
25 g fersk gjær
300 g Norvegia® Revet

Topping

1 stk egg
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
    2. Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
    3. Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.
      Tips

      Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.

    4. Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
    5. Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
    6. Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.

Kommentarer

  • Hanne

    2 måneder siden
    Disse forholdene kan da umulig stemme. 5,5 dl væske, pluss smør, til 1 liter mel..? Etter å ha hatt i 3 dl ekstra med mel begynte deigen å bli håndterlig, og hornene ble gode. Men oppskriften må det være noe feil med.

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat