Ostehorn

Ostehorn

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 130 min
  • 15 min
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
5 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin
1 ts salt
1 ts sukker
25 g fersk gjær
300 g Norvegia® Revet

Topping

1 stk egg
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
    2. Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
    3. Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.
      Tips!

      Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.

    4. Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
    5. Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
    6. Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anders

    2 måneder siden
    Må være den dårligste oppskriten som finnes på nettet, dette blir jo bare en suppe visst du følger oppskriften

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Anders,

      Kan det hende du har glemt en av mel typene siden du har fått suppe istedenfor en deig?

      Kommenter  (0)

      • Anders

        2 måneder siden
        Nei, hadde selvfølgelig begge mel typene

        Kommenter  (0)

    • C

      2 måneder siden
      Det samme skjedde her! Måtte nesten doble mengden mel.

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        2 måneder siden
        Hei C, Det er leit å høre at du ikke fikk det resultatet du ønsket.

        Vi vil prøve å test bake denne igjen og gjøre eventuelle endringer på oppskriften om det trengs.

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat