
Ostehorn
Deilige og luftige horn fylt med masse ost er perfekt til både frokost og lunsj.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør i en gryte på lav varme. Ha i melk og varm til fingervarmt, ca. 37 °C.
- 2
Ha mel, salt og sukker i en kjøkkenmaskin med bakebolle og eltekrok. Smuldre i gjær og ha i halvparten av melkeblandingen. Kjør maskinen på lavhastighet og spe inn resten av melken gradvis mens maskinen går.
- 3
Elt deigen godt, ca. 10 minutter, til den er glatt og elastisk. Dekk til bollen og la heve i 1,5 time.
Tips
Har du dårlig tid, kan du øke mengden gjær og korte ned hevetiden.
- 4
Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler, som pizzabunner. Del hver i 6 «pizzastykker», gjerne med et pizzahjul.
- 5
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen. Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt så store.
- 6
Sett ovnen på 210 °C. Visp sammen egg og pensle hornene. Dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Fyll gjerne hornene med skinkebiter, pepperoni eller revet kylling i tillegg til osten for et mer fullverdig måltid.