Valnøttscones

Valnøttscones

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 25 min
Få ting kan måle seg med varme, nybakte scones til helgefrokosten. Her får du oppskriften på en grov og saftig variant med valnøtter og yoghurt naturell. Disse passer perfekt sammen med noen skiver ost, som Norvegia Fyldig eller Jarlsberg, eller brunost med syltetøy. Av denne porsjonen blir det 8 scones.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
1 ½ dl hakkede valnøtter
½ ts salt
50 g TINE Meierismør
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
1 ss honning

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Til denne oppskriften på hjemmelagde scones får du 8 stk.
    2. Bland mel, bakepulver, valnøttkjerner og salt. Skjær smøret i biter og smuldre det i det tørre.
    3. Rør sammen yoghurt og honning og bland det i det tørre, til en jevn deig. Del deigen i to deler som formes til runde emner på ovnsbrettet.
    4. Klem hvert emne litt flatt ut. Bruk skarp kniv og skjær hvert emne i 4 deler. Ikke ta dem fra hverandre. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.
    5. Avkjøl scones over rist, del dem fra hverandre og server med brunost, Jarlsberg eller syltetøy på.
Tips!

#1: Tørkede tranebær eller rosiner gjør seg også godt i scones



#2: Hvis du ønsker enda grovere scones, kan du øke mengden sammalt hvete, grov og gå tilsvarende ned på mengden hvetemel.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • markus

    2 måneder siden
    Hei

    Kommenter  (1)


  • Cecilie

    4 år siden
    Heia:) Ville bare si at denne oppskriften fungere fenomenealt med laktoserfri margarin og laktosefri yoghurt fra tine.

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tipset Cecilie. Flott at du deler dine erfaringer med oss :)

      Kommenter  (3)


  • olga

    6 år siden
    Man bør være forsiktig med steketiden her,synes 12 min er alt for mye,blir fort brent

    Kommenter  (7)


  • Kristine

    6 år siden
    Nam....prøv denne, kjempegodt!

    Kommenter  (2)


  • Olga

    7 år siden
    det var veldig godt

    Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat