Maismuffins med innbakt Jarlsberg® og nøttepesto
Enkel•30 min min
Maismuffins med innbakt Jarlsberg® nøttepesto smaker kjempegodt og passer til lunsjen, ute på tur eller når du får uventede gjester på besøk.
Ingredienser
Antall stykker
Maismuffins
-
2 stkegg
-
2 dl
-
½ dlhvetemel
-
3 dlmaismel
-
1 sssukker
-
3 tsbakepulver
-
1 tssalt
-
¼ tshvit pepper
-
4 ssmykt TINE® Meierismør
-
100 g
Nøttepesto
-
5 ssolivenolje
-
1 pottebladpersille
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 dlvalnøtter
-
½ dlcashewnøtter
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen ved 220°C. Pisk sammen egg og melk. Bland sammen hvetemel, maismel, sukker, bakepulver, salt, pepper og smør i en egen bolle. Tilsett så eggeblandingen og rør. Fordel røren i muffinsformer. Bruk gjerne den amerikanske, kraftige sorten så står de bedre.
-
2
Skjær osten i biter og trykk dem ned i røren. Stek i midten av ovnen i ca 15 minutter. Du kan også bake brødet i en stor form, ca 20 cm i omkrets.
Nøttepesto
-
3
Hakk hvitløk. Bland sammen olivenolje, bladpersille, hvitløk, valnøtter, cashewnøtter, salt og pepper.