Skip to main content

Ostesufflé med tomat og vannmelonsalat

Middels
1t 10min

Lag en luftig ostesufflé med Jarlsberg® til lunsj. Osteretten er toppet med ristede hasselnøtter og sitrusvinaigrette, og serveres med en vannmelonsalat ved siden av.

4.2
(5)
Next ImageOstesufflé med tomat og vannmelonsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ostesufflé

2 dl
sjalottløk
2 stk
laurbærblad
4 ss
hvetemel
0.25 ts
salt
0.25 ts
kajennepepper
120 g
Revet JARLSBERG®
5 stk
egg (eggehvite og plommer separert)
1 ss
sennep
50 g
Revet JARLSBERG®

Vannmelonsalat

0.25 stk
vannmelon
200 g
tomat
1 dl
hasselnøtter, ristet

Vinaigrette

1 stk
lime
1 stk
appelsin
2 ss
olivenolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjalottløk. Kok opp melk, laurbærblad og sjalottløk i en gryte. Ta den vekk fra platen og la den hvile i 20 minutter. Smør så innsiden av noen ildfaste former. Suffléen kommer til å heve en god del, så fyll ca 2/3 av formene.

  2. Sett ovnen på 220 °C. Smelt smør og rør inn melet. La det koke i ca 1 minutt under omrøring. Sil melkeblandingen som har fått hvile, og tilsett denne. Kok opp alt sammen under omrøring på lav varme til det tykner. Ta vekk fra platen. Rør inn sennep, krydder og revet ost. Rør så inn eggeplommene i osteblandingen. Pisk eggehviten til den er stiv og vend denne forsiktig inn, litt og litt.

  3. Fordel blandingen i de smurte formene. Strø over litt ekstra ost på toppen hvis du vil. Stek i nedre del av ovnen i 20-25 minutter til suffléen har hevet og fått farge. Den skal være litt løs i midten.

Vannmelonsalat

  1. Kutt tomater og vannmelon i skiver. Rist hasselnøttene i en stekepanne med salt. Ha i hasselnøttene.

Vinaigrette

  1. Lag vinaigrette ved å blande sammen lime og appelsinsaft med oljen og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.

  2. Suffléen må serveres med en gang den er tatt ut av ovnen. Server med frisk salat og vinaigrette.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter